Dikkat emekli bayram ikramiyesi ücretleri değişebilir! Bayram ikramiyeleri zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyesi tarihlerini ve hesaplara yatacak miktarı geçtiğimiz günlerde açıkladı. Her yıl olduğu gibi bu senede bayram ikramiyesi emekli maaşının alındığı hesaba otomatik olarak yatırılacak. 2022 yılında Ramazan bayramı ikramiyesi 1.100 Türk Lirası (TL) olarak belirlendi. Sigortalının vefat etmesi gibi durumlarda verilen dul ve yetim aylığı alanlara verilen bayram ikramiyesi ücretleri değişkenlik gösterecek. Peki 2022 Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? İşte yapılan açıklama...

 Dikkat emekli bayram ikramiyesi ücretleri değişebilir! Bayram ikramiyeleri zaman yatacak?
Dikkat emekli bayram ikramiyesi ücretleri değişebilir! Bayram ikramiyeleri zaman yatacak?
GİRİŞ 25.04.2022 14:00 GÜNCELLEME 25.04.2022 14:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Mübarek 11. ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Devlet tarafından emeklilere verilen bayram ikramiyesi, yapılan açıklamaya göre vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmesi için bayramdan önce hesaplara yatırılmaya başlanacak. 2 Mayıs  Cumartesi günü başlayacak bayram tatili, 3 gün sürecek ve 4 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bayram ikramiyesi, emekli, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenecek. Ayrıca şehit yakınları, gaziler, muharip, gaziler, şampiyon sporcular, terörden zarar gören sivil vatandaşlar da bayram ikramiyelerini alacak. 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin hesaplarına ayrı ayrı günlerde yatırılacak. Memur emeklileri, 4/a işçi emeklileri, 4/b Bağ-Kur emeklileri için ayrı ayrı tarihler belli oldu. Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte gün gün ödeme tarihleri...

Bayram İkramiyeleri Hesaplara Ne Zaman Yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında ödemelerin 28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurmuştu. İşte gün gün ödeme tarihleri;

4/a işçi emeklikleri için ödeme günleri 17,18,19,20 ve 21 olanlar 27 Nisan  Çarşamba,

4/a işçi emeklileri için ödeme günleri 22,23,24,25 ve 26 olanlar 28 Nisan Perşembe,

4/b'li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan Cuma

4/c'li memur emeklileri için ise bayram ikramiyeleri 29 Nisan'da ödenecek. ( Mayıs aylıkları da ödenecek)

Dikkat Bayram İkramiyesi Ödemeleri Değişebilir!

Vefat eden sigortalılardan dolayı gelir veya aylık almakta olan hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemeleri, hak sahibinin hisseleri oranında ödenmektedir. Dolayısıyla hisse oranı dikkate alındığında bu ücretler değişebilir. 

Örneğin; eşinin vefat etmesi sebebiyle %50 hisse oranı ile eşe % 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenir. Bu durumda bayram ikramiyesinin 1100 TL olduğu dikkate alınırsa;

2022 yılında hisse oranına göre vefat eden sigortalının eşine 550 TL,

Sigortalının yetim çocuğuna ise 275 TL bayram ikramiyesi ödenecek.

Ramazan Bayramı İkramiyesi Ne Kadar?

Bayram ikramiyesi ödemelerinde geçtiğimiz yıla oranla ücrette herhangi bir artış yaşanmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere verilecek ikramiye ücretinin 1100 lira olduğunu duyurdu. Bu ücretin kesinleşmesi ile beraber Ramazan ve Kurban Bayramında emeklilere ek olarak toplam 25 milyar lira ödeme yapılmış olacak. 

Bayram İkramiyesini Kimler Ne Kadar Alacak?

Bayram ikramiyesi, SGK tarafından Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve kurumun ilgili mevzuatından gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemelerdir. Sigortalının vefat etmesi gibi durumlarda yakınlık durumuna göre eşi, çocuğu da emekli ikramiyesinden pay alıyor. Bu pay yakınlık derecesine göre değişkenlik gösterebiliyor. 

Emekli aylığı ile birlikte vefat eden eşinden dolayı ölüm aylığı da alan bir emekliye en fazla ödeme imkanı veren dosya üzerinden 1.000 TL bayram ikramiyesi ödenir.

Emekli aylığı ile beraber %45 meslekte kazanma gücü kaybı oranı üzerinden sürekli iş göremezlik geliri alan bir emekli, en fazla ödemeye imkan veren emekli aylığı dosyası üzerinden 1.00 TL tutanda bayram ikramiyesi ödenir. Emekli veya hak sahibinin vefat etmesi durumunda hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesi varislere ödenir.

Bayram İkramiyesi Kimler Alabilir?

  • Emekli aylığı alanlar

  • Yaşlılık aylığı alanlar

  • Vazife Malullüğü aylığı alanlar

  • Malullük aylığı alanlar

  • Ölüm aylığı alanlar

  • Sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar

  • SGK'dan aylık alan;

  • Şehit yakınları

  • Gaziler

  • Muharip Gaziler 

  • Güvenlik Korucuları

  • Şampiyon Sporcular

  • Terörden zarar gören siviller

Kurban Bayramı'nda Emekli İkramiyesi Ödenecek!

Dini bayramlardan önce devlet emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için emekli ikramiyesi ödüyor. 2022 yılında idrak edilecek Kurban Bayramı tarihleri de Diyanet takvimiyle birlikte belli oldu. Kurban bayramı 9 Temmuz Cumartesi başlayacak ve 12 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Aksi bir açıklama yapılmadığı takdirde Kurban Bayramı ikramiyesinin de 1100 TL olması bekleniyor. Ödemelerin ise Temmuz ayının ilk haftası yapılması ön görülüyor.

Emekli Bayram İkramiyeleri Nereden Çekilir?

Bayram ikramiyeleri, emekli maaşının yattığı banka hesabına yatırılmaktadır. Dolayısıyla emekli maaşınızı hangi bankadan çekiyorsanız, emekli bayram ikramiyesini de o bankadan tahsil edebilirsiniz. Ramazan Bayramı ikramiyelerini, ATM'den, şubeden ve gişeden elden alabilirsiniz. Ramazan bayramı, resmi tatil olduğundan 2 Mayıs Pazartesi ile 4 Mayıs Çarşamba günleri arasında bankaların kapalı olacağını unutmayın.

YORUMLAR 16
  • uzun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bayram ikramiyesi de nedir? Bu iki bayram da müslümanların bayramı. Alnını secdeye dahi koymamışlara İslamla alakası olmayan herkese veriliyor. 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti'nin bayramı. O tarihte verilmesi daha mantıklı.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    akp nin elinden işte bu kafayla İstanbul gibi büyük şehirler gitti,biraz daha bu kafayla giderseelinden tüm Türkiye gidecek.MHP ye hiç güvenmesin,MHP nin kendine hayrı yok,seçim kanunu çıkmasa baraj altında kalacak,silinecekti.
    Cevapla
  • Yaşlı adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç yoktu şimdi var ama beğenmez insanlar...
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi guzel de kardeşim. Hep yüzümüze mi kakilacak. Verdiler Allah razı olsun ama gecen seneki ile bu seneki alım gücü yari yariya eridi.
    Cevapla
  • Millet 2 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maasi asgari ucretle ayni olmalidir adi ustunde asgari gecim minimum yasam stili ama olun deniliyor verulmiyor
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben de yükselttiler sandım:))... Artık 2023 haziranından sonra yükseltirler???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!