AÖF sınav takvimi açıklandı! Açıköğretim final sınavları ne zaman düzenlenecek?

Açıktan sürdürdükleri eğitimi diploma ile taçlandırmayı hedefleyen yüz binlerce aday Anadolu Üniversitesi akademik takvimini gündemine aldı. Vize sınavı olarak da bilinen ara sınavlar geçtiğimiz ay tamamlandı. 2 ve 4 yıllık bölümlerde okuyan öğrenciler dönem sonu ortalamasına %70 etki edecek final sınavlarına katılacak. Peki AÖF final sınavları ne zaman yapılacak? İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılı ATA AÖF, AUZEF ve AÖF akademik takvimleri...

AÖF sınav takvimi açıklandı! Açıköğretim final sınavları ne zaman düzenlenecek?
AÖF sınav takvimi açıklandı! Açıköğretim final sınavları ne zaman düzenlenecek?
GİRİŞ 30.04.2022 10:01 GÜNCELLEME 30.04.2022 10:01

AÖF final sınavları için öğrencilerin heyecanlı geri sayım süreci başladı. Normal eğitime devam edemeyen ve çalışan adaylar tarafından oldukça tercih edilen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinde binlerce öğrenci eğitim alıyor. Açıktan devam ettirdikleri eğitim ile beraber mezuniyet hedefi olan adaylar final sınavlarına katılarak, mezuniyet için gerekli şartları yerine getirmeye çalışacak. Güz döneminde ve bahar döneminin vize sınavlarında olduğu gibi final (dönem sonu) sınavları da yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Peki AÖF sınavları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte ATA AÖF, AUZEF ve AÖF sınav tarihleri...

AÖF Final Sınavları Ne Zaman?

Final sınavlarından önce Anadolu Üniversitesinin, telafi veya bütünleme sınavı yapmadığını hatırlatmakta fayda var. Dönem sonu olarak da bilinen AÖF final sınavları not ortalamasının %70'ni oluşturmaktadır. Açıköğretim Fakültesinden yayınlanan takvime göre final sınavları 21-22 Mayıs tarihleri arasında organize edilecek. Sınavlar okul ortamında yüz yüze şekilde gerçekleştirilecek.

Mezuniyet Hedefleyen Adaylar Dikkat!

Ön lisans 2 yıllık bölümlerde okuyan öğrenciler 120 AKTS kredilik ders, 4 yıllık lisans programlarında eğitim alanlar ise 240 AKTS kredilik dersi, mezun olabilmek için başarıyla tamamlamalıdır.  Başarısız öğrenciler için Anadolu Üniversitesi, telafi sınavı veya bütünleme sınavı düzenlemiyor. Açıklanan akademik takvime ise hem güz döneminde hem de bahar döneminde başarısız dersi bulunan öğrenciler yaz okulu sınavlarına katılacak. Yaz okulu sınavları 13 Ağustos tarihinde düzenlenecek.

20 Soru İçin 30 Dakika Sınav Süresi Verilecek!

Anadolu Üniversitesi, final sınavlarında vize sınavlarında uygulandığı gibi öğrencilere toplam 20 soru yöneltilecek. Sorumlu olunan her dersin sınavı ise 30 dakika sürecek. Açıköğretim Fakültesinin aldığı karara göre öğrencilerin başarılı olabilmeleri için not ortalamalarının en az 35 olması gerekmektedir. Bu durumda öğrencilerin ara sınav ve dönem sonu ortalamasında en az otuz beş başarı sınırını yakalamalıdır. Öğrencilere sınavda test soruları yöneltilmektedir.

ATA AÖF ve AUZEF Sınav Takvimi Belli Oldu!

Anadolu Üniversitesinin yanı sıra birçok öğrenci Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde eğitimlerini sürdürüyor. Üniversiteler final sınavlarının yapılacağı tarihleri duyurdu. Bununla birlikte bütünleme ve sınav takvimleri de belli oldu. ATA AÖF ve AUZEF sınav tarihlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

ATA AÖF Bahar yarıyılı final sınavları üç oturum şeklinde 28-29 Mayıs tarihlerinde,

ATA AÖF bütünleme sınavları yine üç oturum şeklinde 2-3 Temmuz tarihlerinde

2021-2022 mezuniyet üç ders sınavı ise 7 Ağustos'ta yapılacak.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bahar dönemi yarıyıl (bitirme) sınavları 04-05 Haziran,

AUZEF yarıyıl sonu telafi sınavları 02-03 Temmuz,

Mezuniyete üç ders sınavları ise 24 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
36 bin sağlık personeli alınacak!