Lağım zirveye sıçradı: Uşak Belediyesi kasasından Özgür Özel'in aracı için milyonlar akmış
Uşak Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel adına kayıtlı Mercedes marka aracın milyonlarca liralık VIP dönüşüm masraflarının Uşak Belediyesi kasasından karşılandığı tespit edildi.
- Uşak Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında, CHP lideri Özgür Özel'in aracının VIP dönüşüm masraflarının belediye kasasından ödendiği tespit edildi.
- İki lüks araç için kesilen 7.7 milyon liralık faturadaki gizli kayıt, Mali Şube ekiplerinin incelemesiyle çözüldü.
- Özkan Yalım'ın partiden hala atılmaması konusunda şantaj iddialarına rağmen CHP yönetiminin sessiz kalması parti içi tartışmaları alevlendirdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uşak Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dikkat çeken bir ayrıntı gün yüzüne çıktı. Adliye kaynaklarından edinilen bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel adına kayıtlı Mercedes marka aracın VIP dönüşüm masraflarının Uşak Belediyesi kasasından karşılandığı tespit edildi. Milyonlarca liralık faturaların ortaya çıkması, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkındaki iddiaları ve parti içi tartışmaları yeniden alevlendirdi.

İKİ ARAÇ İÇİN TEK KALEMDE 7.7 MİLYON LİRALIK FATURA KESİLDİ
Soruşturma dosyasına yansıyan ifadelere ve belgelere göre, DizaynVIP adlı firma tarafından Uşak Belediyesi Sosyal Tesisleri adına iki ayrı Mercedes V300 marka araç için işlem yapıldı.
Bu işlemler karşılığında önce 898 bin lira
ve 6 milyon 856 bin lira tutarlarında iki ayrı fatura düzenlendi.
Daha sonra bu iki belge birleştirilerek toplam 7 milyon 754 bin liralık tek bir fatura haline getirildi ve belediyeye fatura edildi.
CHP'li Başkan'dan Özkan Yalım itirafı! Sevgilisiyle ilgili çarpıcı detayı açıkladı
GİZLENEN KAYIT MALİ ŞUBE İNCELEMESİYLE ÇÖZÜLDÜ: İKİNCİ ARAÇ ÖZGÜR ÖZEL'E AİT
Yapılan resmi incelemelerde, VIP dönüşümü sağlanan lüks araçlardan birinin şasi numarası üzerinden doğrudan Uşak Belediyesi adına kayıtlı olduğu belirlendi. Ancak asıl çarpıcı gelişme ikinci araçta yaşandı.

İkinci aracın plaka ve şasi sorgulamasında sistem başlangıçta yetki yok uyarısı vererek bilgileri gizledi. Mali Suçlarla Mücadele birimlerinin devreye girmesiyle bu gizli kayıt açıldı ve söz konusu lüks aracın Özgür Özel adına kayıtlı olduğu kesin olarak saptandı.
Bu resmi tespit, Özgür Özelin aracına yapılan VIP dönüşüm masrafının Uşak halkının vergileriyle belediye kasasından ödendiği iddiasını somut bir delil olarak soruşturma evrakına taşıdı.
ÖZKAN YALIM'IN SÖZLERİ SORUŞTURMA BULGULARIYLA ÖRTÜŞÜYOR
Soruşturmadaki bu yeni bulgular, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalımın daha önce kamuoyuna yansıyan bazı açıklamalarını da yeniden gündeme getirdi. Yalımın yakın çevresine Özgür Özelin altındaki arabayı ben aldım dediği yönündeki iddialar, dosyaya giren faturalar ve araç sahipliği tespitleriyle paralellik gösteriyor.
Ayrıca Yalımın, olası bir disiplin sürecine karşı beni ihraç ederseniz bildiklerimi anlatırım şeklinde tehditvari ifadeler kullandığı iddiaları, soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte siyasi kulislerde daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı.
PARTİ YÖNETİMİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Ortaya çıkan milyonluk faturalara ve resmi tespitlere rağmen, CHP Genel Merkezinin Özkan Yalım hakkında henüz herhangi bir ihraç veya disiplin süreci başlatmamış olması dikkat çekiyor. Parti yönetiminin bu iddialar karşısındaki sessizliği soru işaretlerini artırırken, Yalımın parti içinde bir koruma kalkanına sahip olup olmadığı tartışılıyor.
Adliye kaynaklarından el edilen bilgilere göre, yolsuzluk soruşturması kapsamında elde edilen yeni delillerin incelenmesine titizlikle devam ediliyor. Mali şube ekiplerinin para transferleri ve fatura hareketleri üzerindeki çalışmaları sürerken, soruşturmanın önümüzdeki günlerde yeni isimlere ve farklı bağlantılara uzanacak şekilde genişleyebileceği ifade ediliyor.
-
Kanarya 24 dakika önce Şikayet EtYaparsa YALIM yapar!Beğen
-
Aydınlı 27 dakika önce Şikayet EtAmaaaaan, lafı edilen miktar para mı ki. Noolmus yaniiiiii. :) ( Bu zihniyeti taşıyanların söyleyeceği bu. Emin olun)Beğen Toplam 1 beğeni
-
Mustafa 30 dakika önce Şikayet EtBir insan bağırarak konuşuyorsa veya terliyorsa sakladığı gizlediği birşeyler var. İkiside kabak gibi ortaya çıktı.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 31 dakika önce Şikayet EtKesesinden, zevklerinden ve yakınlarının menfaatinden başka iş bilmeyenlerin önlenmesi için BELEDİYELER KAYMAKAMLIK VE VALİLİKLERE KESİN OLARAK DEVREDİLMELİ. BU SİYASİ AÇIDAN MÜMKÜN OLMUYORSA TÜM İHALELERİN BELİRLİ MİKTARINDAN BÜYÜKLERİ İÇİN KAMUYA/BASINA AÇIK ŞEKİLDE İHALELER YAPILMALI. İŞÇİ ALIMLARINI DA İŞ BULMA KURUMU YAPMALI.Beğen
-
Gerçekler 31 dakika önce Şikayet EtKurcalandıkça bu iki kankanın daha nelere bulaştıkları ortaya saçılacak. Boşuna ihraç etmiyor, edemiyor. Çünkü her şey ortak.Beğen Toplam 1 beğeni



