Maske yasağı nerelerde geçerli? Erdoğan açıkladı

Son dakika haber...Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının ardından kapalı alanlardaki maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğu devam edecek.

GİRİŞ 26.04.2022 15:37 GÜNCELLEME 27.04.2022 14:02
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Son dakika haber....Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, Bakan Koca'nın da katılımıyla birlikte gerçekleşti. Maske yasağının kaldırılması ve halen devam eden bazı kısıtlamalar dahil olmak üzere birçok konuda yeni kararların alınması bekleniyordu.

ERDOĞAN KARARLAR AÇIKLADI

Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'Dünyamızın son iki yılı bu salgının gölgesi altında geçti. Sağlık tehdidi olarak başlayan bu süreç kısa sürede üretimden tüketime spordan istihdama kadar topyekun krize dönüştü. Hastaneden sağlık personeline maskeden ilaca aşıya kadar her başlık altında ciddi sıkıntılar yaşandı. Koskoca devletlerin sınır kapılarında havalimanların maske kavgasına giriştiklerine şahit olduk.

Dünyada örnek bir varoluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum. Merhum Cemil Taşcıoğlu, Murat Dilmener, Feriha Öz gibi salgında hayatını kaybeden hocalarımızı bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz. Salgınla en etkili mücadeleyi yürütürken, toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında zafiyete müsaade etmedik. Hep birlikte ülkemizi bu sancılı dönemden sağ salim çıkartarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın huzuru içinde bugün burada bir aradayız.

KAPALI MEKANLARDA MASKE KULLANMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Olağanüstü bir durum olmazsa Bilim Kurulu toplanmayacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı.

Toplu taşıma ve Sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğu, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar devam edecek.

ÖNEMLİ KARARLARIN ÇIKMASI ÖNGÖRÜLÜYORDU

Omicron varyantıyla birlikte rekor kıran vaka sayılarının ardından Kovid-19, geçirdiği çeşitli mutasyonlarla birlikte gücünü önemli derecede kaybetti. Vaka sayıları her geçen gün düştü. Tüm dünyada normalleşme adımları atılmaya başlandı. Türkiye'de de maske zorunluluğu başta olmak üzere birçok kısıtlamadan vazgeçildi. Bu toplantının ardından ise yeni kararların da açıklanması öngörülüyordu.

SON BİLİM KURULU TOPLANTISI

Bakan Koca, twitter hesabından yaptığı paylaşımla Bilim Kurulu'nun son kez toplandığını dile getirdi.

'HAYIRLI KARARLAR'

Bakan Koca, daha önce Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının 27 Nisan Çarşamba yapılacağını kaydetmişti ancak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayırlı kararları çarşambaya bırakmayalım, salı günü toplanalım. Bilim Kurulu, beklenen toplantısını yarın yapıyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 153
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de maskenin ne kadar yarari var oldu dah onu bile yok vius nasil bulasir onu net bile yok bosuna eziyet halka isteyen takar zorumlu degil dersin sorun biter zaten corana der iken belki yuz bin yeni virus cikti bu zaman icin de
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes dişlerini fırçalasın maskeyi tamamen kaldırın gitsin.
    Cevapla
  • Olabilir 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselciler Yeni Dünya Düzenine geçiş için model olarak seçtikleri faşist Çin'i besleyip canavarlaştırdılar. Küreselcilerin fonladığı DSÖ'ye bağlı Billimsel Kurullar, bir kaç Billimsel Prof ve medya yardımı ile küreselci ülkelerde korku pompalayıp Billimsel darbe yaptılar. Kapanma emirleriyle üretimleri durdurdular, para basma ve ödeme emirleriyle ülkelerin kasalarını boşalttılar, ekonomileri çökertip enflasyonu patlattılar, malları stoklayıp yapay kıtlık çıkardılar, insanları fakirleştirdiler. Bütün bunlar Yeni Dünya Düzenine geçiş için Covid-19’un başrol oynadığı ölümcül tiyatronun sadece 1. perdesiydi. Başrolünü Putin ve Zelenski’nin oynadığı Rusya-Ukrayna savaşıyla 2. perde başlatıldı.
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kurum cahiller ve küreselciler kurumu , bakın güzel ülkemizin ekonomisini ve sosyal hayatı ne duruma getirdiler....yazıklar olsun...
    Cevapla
  • salim 1 yıl önce Şikayet Et
    Dsö ne diyorsa bizimkiler.onu uyguluyor.kendimizden birsey yapamadik.malesef . avrupa neyi uyguluyorsa bizimkiler söz dinliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?