Maske yasağı kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve tramvayda maske kullanmak zorunlu mu?

Maske yasağı ile doğrudan bağlantılı Bilim Kurulu toplantısı bugün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapalı mekanlarda maske kullanım zorunluluğunun tümüyle kalktığını belirtirken toplu taşımadaki şartı da konuşmasının devamında açıkladı. Peki, otobüs; metrobüs, metro ve tramvay gibi her gün binlerce kişinin kullandığı toplu taşıma araçlarında maske yasağı devam ediyor mu? İşte son açıklamalar...

Maske yasağı kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve tramvayda maske kullanmak zorunlu mu?
Maske yasağı kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve tramvayda maske kullanmak zorunlu mu?
GİRİŞ 26.04.2022 16:20 GÜNCELLEME 26.04.2022 16:20

Son iki yıldır salgınla mücadele konusunda Dünya'ya örnek model olan ülkemiz, bugün itibariyle yeni normale geçti. Normal takvimde 27 Nisan Çarşamba günü düzenlenecek Bilim Kurulu toplantısı, önceki gün Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın açıklamasıyla Salı gününe çekilmişti. Haftalar öncesinden maske yasağına ilişkin beyanlarda bulunan Dr. Fahrettin Koca, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Bilim Kurulu toplantısından sonra tarihi kararları açıkladı. Vatandaş ise, toplu taşıma araçlarında maske yasağının devam edip etmediğini araştırıyor. Peki, metrobüs; otobüs, metro, tramvay ve Marmaray'da maske yasağı devam ediyor mu? 

Maske yasağı kalktı mı?

Maske Yasağı Kalktı Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının akabinde kameraların karşısına geçerek maske yasağının kapalı mekanlarda tamamen kaldırıldığını açıkladı. Lakin bu karar, toplu taşıma araçları için belirli şartlar sağlandığı takdirde geçerli olacak. Yani, bugün itibariyle okullarda; kapalı mekanlarda, tiyatro ve sinema salonlarında; iş yerlerinde maske kullanım zorunluluğu sona ermiş oldu. Peki, toplu taşıma araçlarındaki son durum nedir?

Toplu Taşıma Araçlarında Maske Yasağı Devam Ediyor Mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemiyle mücadelede alınan tarihi kararları açıklamaya devam ederken, toplu taşıma araçlarındaki son durumu da açıkladı. Buna göre, ülke genelindeki toplam vaka sayısı 1.000'in altına düşene dek maske kullanım zorunluluğu devam edecek. 1.000'in altına düşmesi halinde maske kullanımına gerek kalmayacak. Yani, metrobüs; otobüs, metro, tramvay ve Marmaray gibi her gün binlerce kişinin kullandığı toplu taşıma araçlarında da yeni bir dönemin kapıları aralanmış oldu. 

Toplu taşıma maske yasağı

Covid-19 Güncel Vaka Sayısı

Türkiye'de Covid-19 vaka sayılarında ciddi düşüş kaydediliyor. Omicron varyantının dünya genelinde etkili olduğu bir dönemde, ülkemizdeki vaka sayıları da 150 bin bandında seyrediyordu. Lakin son günlerde bu rakamlar 3 bin kişinin altına dek düştü. Son bir haftanın ortalaması 3 bin 96 olarak belirlenirken; 25 Nisan Pazartesi günü 2 bin 604 kişi olarak açıklandı. Avrupa'da da vakalar Omicron varyantından ötürü tekrar artışa geçmiş durumda. Almanya'da bir önceki gün 136 bin yeni vaka tespit edildiği duyuruldu. Benzer tablo İtalya, Fransa ve İngiltere'de de mevcut. Amerika Birleşik Devletleri'nde de bir önceki gün 74 bin vaka kaydı yapıldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?