Sosyal medyadaki görüntülerle ilgili gerçek ortaya çıktı... Valilik açıkladı

Van Valiliği, sosyal medyada paylaşılan ve İran sınırından Türkiye'ye kaçak yollarla giren bir grup düzensiz göçmenle ilgili yayılan görüntülerin geçen yıl paylaşıldığını, görüntülerin Türkiye'de değil İran'da çekilmiş olduğunu bildirdi.

Sosyal medyadaki görüntülerle ilgili gerçek ortaya çıktı... Valilik açıkladı
Sosyal medyadaki görüntülerle ilgili gerçek ortaya çıktı... Valilik açıkladı
GİRİŞ 04.05.2022 13:05 GÜNCELLEME 04.05.2022 13:05
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Açıklamada, "Farklı tarih, lokasyon ve kişilere ait görüntülerin sınır hattında alınan tedbirlere bağlı olarak ülkeye giriş teşebbüslerinin engellenmesi sonucunda, göçmen kaçakçıları tarafından reklam amaçlı paylaşıldığı, anlaşılmaktadır" denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapanlara ait olduğu iddia edilen görüntülerin geçen yıl 4 Mayıs'ta @rusentakva isimli Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldığını ve bunların İran İslam Cumhuriyeti topraklarında çekildiğinin belirlendiği kaydedildi.

"Farklı tarih, lokasyon ve kişilere ait görüntülerin sınır hattında alınan tedbirlere bağlı olarak ülkeye giriş teşebbüslerinin engellenmesi sonucunda, göçmen kaçakçıları tarafından reklam amaçlı paylaşıldığı, anlaşılmaktadır" ifadesinin yer aldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Bahse konu görüntüler üzerinden idareyi yıpratmak adına yapılan bir kısım kasıtlı paylaşımlar, düzensiz göçle mücadeleye zarar verdiği gibi göçmen kaçakçılarının bu yöndeki faaliyetlerine katkı sunmaktadır."

5 AYDA 37 BİN DÜZENSİZ GÖÇMENİN YURDA GİRİŞİ ENGELLENDİ

Açıklamada düzensiz göç hareketlerinin engellenmesi, göçmen kaçakçılığı suçuna iştirak eden veya organize eden kişi ve yapıların tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaların askeri hudut birlikleri, emniyet, jandarma, sahil güvenlik teşkilatları ve güvenlik korucularıyla İHA/SİHA'lar dahil olmak üzere teknolojinin sağladığı tüm imkanlar kullanılarak yürütüldüğü vurgulandı.

YORUMLAR 43
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdik nerdeler ? O göcmenler?
    Cevapla
  • anadolu⅖ 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk destekçileri yurda kaçakları sokuyor. dhkpc destekcileri propagandasını yapiyor.
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hakları safsatasına bakmayın geleni uyarın ateş açarak........bak Yunan batırıyor botları, insanları soyup geri gönderiyor, birşey diyen olursa siz kendinize bakın önce deriz....ekonomik bitirmeye uğraşıyorlar Türkiye yı..aç gözünü yeter artık...
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef yorumculardan bazıları hemen atlamış olaya. Bu resmin İranda çekildiğini sağır sultan bile duydu biliyoru. Ama herkes anlamak ve inanmak istediği gibi yazıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İrandan geçip herhalde Rusya'ya gideceklerdir!
    Cevapla
  • Haluk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp chpye giriyor kimse konuşmuyor...yalan videolarla göçmen konuşuyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu