Kürt gazeteci Osê tek tek anlattı... PKK'daki "intiharlar", Avrupa'daki gizli zindanlar...

Kürt gazeteci Hoşeng Ose Youtube kanalından yaptığı yayında terör örgütü PKK'ya İran'ın desteği, örgütün Esed Rejimi ile değişen ilişki şekilleri ve PKK'nın Avrupa'daki gizli zindanları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kürt gazeteci Osê tek tek anlattı... PKK'daki "intiharlar", Avrupa'daki gizli zindanlar...
Kürt gazeteci Osê tek tek anlattı... PKK'daki "intiharlar", Avrupa'daki gizli zindanlar...
GİRİŞ 09.05.2022 17:52 GÜNCELLEME 09.05.2022 17:52
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kürt gazeteci Hoşeng Ose terör örgütü PKK'nın gençlere olan baskısını anlatarak terör elebaşları Cemil Bayık ile Murat Karayılanın bir çok Kürt gencinin kanlarında sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Sincar’da Acem oyunu! İran'dan Türkiye'ye karşı PKK'ya can suyu Sincar’da Acem oyunu! İran'dan Türkiye'ye karşı PKK'ya can suyu

İRAN İZİN VERMİYOR

IKBY'deki Barzani yönetimini destekleyen BasNews'in haberine göre tanınmış Kürt gazeteci ve yazarlarından Hoşeng Ose, PKK'ya sert tepki gösterip Kültlerin düşmanı ve katili olduğunu söyledi. Kurt gençlerinin şu an içinde bulunduğu durumu ve PKK’nın Kurt gençlerine dayatmalarını sert bir dille eleştiren Hoşeng Ose, terör örgütünün sözde liderleri konumundaki Cemil Bayık ile Murat Karayılanın bir çok Kürt gencinin dökülen kanlarından sorumlu olduğunu belirtti.

Beşşar Esed, Tahran'da İran lideri Hamaney ile bir araya geldiBeşşar Esed, Tahran'da İran lideri Hamaney ile bir araya geldi

Bir dönem PKK saflarında faaliyet göstermiş ve daha sonradan ayrılmış olan Ose, Youtube kanalından yaptığı yayında Sincar’da (Şengal) yaşananları değerlendirerek şunları söyledi: “İran, PKK’nın Şengal’den çıkmasına müsaade etmiyor. Şengal’de her ne kadar petrol yoksa da, Suriye Kürtleri ile Kandil ve Süleymaniye için askeri yol güzergahı olması nedeniyle PKK’nın burada kalınması isteniyor.”

Kürt gazeteci Hoşeng Ose

ESED’E TAŞERONLUK YAPIYOR

Videonun devamında Hoşeng Ose şu ifadeleri kullandı: PKK elinden geldiğince geçmişte Suriye rejiminin çıkarları doğrultusunda çalıştı. Biz o dönemler PKK’nin Suriye rejimine taşeronluk yaptığını bilmiyorduk. 

2013’TEN BERİ CEMİL BAYIK PKK’NIN BAŞKANI

Elebaşı Cemil Bayık'ın 2013'ten beri terör örgütü PKK'nın fiiliyatta başkanı(!) olduğunu, Murat Karayılan'ın başkan olduğu dönemlerde bile Cemil Bayık'ın asıl başkanlık yaptığını ifade etti.

Osê açıklamasının devamında şu hususlara dikkat çekiyor: “Şimdi PKK’nin Şengal’den çekilme dönemi. Ama maalesef İran çıkarları nedeniyle çekilemiyorlar. Keşke PKK kendi çıkarlarını esas alsaydı ve kendi çıkarları için Şengal’de kalsaydı.”

PKK'NIN AVRUPA'DAKİ GİZLİ ZİNDANLARI

PKK’nin gayri resmi faaliyetlerini de değerlendiren Hoşeng Osê videonun ilerleyen bölümlerinde şunları belirtiyor: “PKK’nin her yerde zindanları var. Zindanlarında onlarca Kürt genci tutuklu durumda. Özellikle Avrupa’da PKK’nin gizli zindanları var.”

ÖLDÜRÜP, İNTİHAR DİYORLAR

Örgütün sözde liderleri Murat Karayılan ile Cemil Bayık'a yönelik sert eleştirilerde bulunan eski örgütçü gazeteci, PKK'nın her iki ismi için şu vurgularda bulunuyor: "Ellerinde birçok Kürt gencinin kanı var. Birçok Kürt genç kızı ve erkeği PKK'nın zindanlarında öldürüldü. Bu katledilen gençler için daha sonradan yapılan resmi açıklamalarda intihar ettiklerini dillendirdiler. Oysa Karayılan'ın talimatıyla örgütün politikasını benimsemeyen birçok Kürt genci katledildi.

YORUMLAR 19
  • ses 1 yıl önce Şikayet Et
    iranın 5 e bölünmesi yakındır.. Güney azerbaycanı almamıza az kaldı..
    Cevapla
  • Muhterem 1 yıl önce Şikayet Et
    Örgütün politikasını benimsemedikeri için değil bu ve bunlar gibilerin haydutluğunu bildikleri emirleri altına girmedikleri için katledildiler.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu İran bize herzaman düşmanlık yapmıştır
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak ettim bu Kürt gazeteci düne kadar ne iş yapıyordu. Bu İranlı sarıklının ses kaseti, Kürt gazetecinin haberi neden piyasaya yeni düştü. İran İslam coğrafyası için bir sorun. Türkiye'yi günahı kadar sevmez, ama bu ifşa olayları birden niçin çıkıyor.
    Cevapla
  • MAstik 1 yıl önce Şikayet Et
    İranla Türkiyeyi kızıştırıyor büyük şeytan
    Cevapla
  • Munafik h 7 1 yıl önce Şikayet Et
    Darsi hdp basina
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!