TDV Gençlik Fuarı İstanbul’da

TDV KAGEM’in ev sahipliğinde düzenlenen TDV Gençlik Fuarı bu yıl, 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında 39 gençlik kuruluşunun katılımıyla Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

TDV Gençlik Fuarı İstanbul’da
TDV Gençlik Fuarı İstanbul’da
GİRİŞ 12.05.2022 10:26 GÜNCELLEME 12.05.2022 10:26

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Gençlik Fuarının bu sene sekizincisini düzenlediklerini hatırlatarak katılımcıların yoğun ilgi ve talepleri üzerine etkinliğin geleneksel olarak her yıl belirli bir tema etrafında gerçekleştirdiklerini ve bu doğrultuda bu yılki fuarın temasını “Denge ve Âlem” olarak belirlediklerini ifade etti.

Turan, “Denge, âlemin ve hayatın anahtarı. Kâinatta her şeyin birbiriyle akıl almaz bir bağlantısı var. Hayatımızı bu bağlantılara ve “denge”ye borçluyuz. Atom altı parçacıklardan galaksilere ve daha ötesine kadar tüm alemler, muhteşem bir işleyiş birliği ve akıllara durgunluk verecek hassas bir denge ile var edilmiş, insan da ahsen-i takvim olarak, en güzel bir şekilde yaratılmıştır. Kâinat ve hayat, birbiriyle ilintili, birbirinden bağımsız ve hatta birbiriyle zıt sayısız değişkenin hassas, kusursuz bir denge içinde bir araya gelmesi, bir arada olmasıyla mümkün olmuş. Denge. Her şeyin; ruh ile bedenin, kalp ile aklın, madde ile mananın, fert ile toplumun, realite ile ideal olanın yerli yerinde olması, kendi sınırları içinde kalmasıdır. Bu sene bu temayı seçmemizin sebebi Âlemdeki bu eşsiz dengenin muhafaza edilmesi işin insan oğlu olarak elimizden geleni yapmamız gerektiğini hatırlatmak. Bu hatırlatmayı da gençlerin eliyle yapmak ve onların genç vizyoner, yenilikçi bakış açısından faydalanmak istiyoruz.  

Gençler “Denge ve Âlem ” teması etrafında toplanacak

Geleneksel Gençlik Fuarı’nın, 2022 yılında yeni bir ufuk doğrultusunda TDV Gençlik Fuarı adı altında 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini belirten Turan, ‘’Fuarımızda bu yıl; âlemdeki en büyük denge unsurunun insan olmasından hareketle, “Denge ve Âlem” teması çerçevesinde çevre kirliliği, iklim krizi, ekolojik dengenin bozulması, geri dönüşüm, savaşlar vb. küresel sorunlara dikkat çekilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenmesi planlanmaktadır’’  dedi.

Geleceği Gençlere Teslim Ediyoruz

İzani Turan, TDV KAGEM olarak gençler için hazırlanan bu gibi ortamlarda sözü onlara teslim etmeyi önemsediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyoruz ki öğrenmenin en etkili yolu deneyimdir. Gençler için başta TDV Gençlik Fuarı olmak üzere çeşitli düzeylerde ortamlar hazırlamamızın en önemli saikı de budur’’. Genç nesil doğa ve çevre hakkında daha hassas, bu da bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlamakta.

Fuar süresince ulusal ve yerel çapta gençlere yönelik faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, dergiler ve düşünce merkezlerini ortak bir platformda buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Turan, “Diliyorum ki bu bereketli platform, bu yıl da hepimiz için yeni fikirlere, yeni tanışmalara, yeni dostluklara, yol arkadaşlıklarına vesile olsun. Zihnimizi ve ruhumuzu besleyeceğimiz dolu dolu günler bir üç gün geçirelim.” şeklinde konuştu.

Fuarı, 13 Mayıs tarihinde 14.00-19.00; 14-15 Mayıs tarihlerinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştireceklerini kaydeden Turan, “Serbest Fuar Etkinlikleri” ile katılımcı kuruluşlar, kendilerine ayrılan alanlarda stant içi etkinlikleri gerçekleştirme imkânı bulacaklar. Bu kapsamda tanıtım, söyleşi ve sergi gibi faaliyetler eşliğinde “ortak fuar etkinlikleri” düzenlenecek. Ayrıca tüm katılımcılar, temsilci ve üyeleri ile birlikte fuarın birleştirici atmosferinde belirlenen tema etrafında bir arada olacaklar” dedi.

13 Mayıs 2022 saat 14.00’de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın teşrifleriyle düzenlenecek olan fuar, Prof. Dr. Kemal Sayar’ın “Denge: İçte ve Dışta” adlı açılış konferansı ile gerçekleşecektir.

Fuar etkinlikleri, TDV KAGEM ve Gençlik Fuar sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek. Fuar süresince ayrıca #gençlik1alem etiketiyle sosyal medyada fuardaki etkinliklere dikkat çekilecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu