FETÖ destekli Kaşıkçı elması yalanı çöktü: Milli Saraylar'dan açıklama!

86 karatlık Kaşıkçı Elması'nın çalındığı öne sürülmüştü. İddialar üzerine Milli Saraylar, “Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü’nde sergilenmektedir” açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 12.05.2022 13:01 GÜNCELLEME 12.05.2022 17:33
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Tarihi elmasların en büyüğü ve en meşhurlarından biri olan 86 karatlık Kaşıkçı Elması'nın Topkapı Sarayı'ndan çalındığı iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu. İddialar üzerine de Milli Saraylar, "Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı'nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü'nde sergilenmektedir" açıklamasında bulundu.

ÇALINDI İDDİA NEREDEN ÇIKTI? 

İddiayı ortaya atan isim olan Barbaros Şansal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Laga luga yapma, Kaşıkçı Elması nerede hesap ver!" ifadelerini kullandı.

FETÖ'DEN YALANA DESTEK

Kısa sürede sosyal medyada iddialar geniş bir yer buldu ve gündemdeki ilk sıralara yerleşti. FETÖ'nün Twitter yapılanmaları da kısa süre içerisinde troll ordusuyla bu hashtag çalışmasına destek vererek yalan ve manipülasyon ile gündem oluşturulması amaçlandı. Twitter'dan yalana katkı sağlayan ve bilgi dezenformasyonu oluşturan isimler arasında, FETÖ'nün finansörleri arasında yer alan ve altın trafiğinin başındaki firari Akın İpek de bulundu.

MİLLİ SARAYLARDAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Milli Saraylar'dan açıklama yapıldı. Söz konusu iddiaların yalan olduğunu belirten Milli Saraylar, açıklamasında bahsi geçen tüm tarihi eserlerin envanterdeki yerini koruduğu, yalan bilgiler ile ilgili adli işlemin başlatılacağı belirtildi.

Tarihi elmasların en büyüğü ve en meşhurlarından biri olan 86 karatlık Kaşıkçı Elması’nın Topkapı Sarayı’ndan çalındığı iddiaları üzerine Milli Saraylar “Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı’nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü’nde sergilenmektedir” açıklaması yapıldı. Açıklamaya ve iddiaların yalanlanmasına rağmen söz konusu tweet ve haberlerin kaynağından silinmediği ve paylaşımların etkileşim almak için halen sayfada paylaşılmaya devam edildiği görüldü.

Kurumun Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Kaşıkçı Elması’nın kaybolduğu veya değiştirildiği ile ilgili gerçek dışı iddialar, Türkiye turizminin canlanmaya başladığı şu günlere hareketliliği baltalamaya yönelik maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerdir. Başkanlığımızın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanalları kamuoyuna açıktır. Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır.” denildi.

Çevresi 49 adet çift sıra halinde iri pırlantayla süslenmiş, 86 karatlık Kaşıkçı Elması’nın, sergilendiği Topkapı Sarayı’ndan çalındığı iddiası sosyal medyada gündem olmuştu.

Elmasın nerede olduğunu soran binlerce paylaşım yapılırken, başka müzelerdeki çeşitli eserlerin de kayıp olduğu iddiaları da gündeme getirildi.

KAŞIKÇI ELMASI ÖYKÜSÜ

Rivayete göre; elmas 17. yüzyılın sonlarında İstanbul'da bir kâğıt toplayıcı tarafından çöplükte bulundu. Elmasın adını aynı zamanda kaşıkçı olan bu kişiden aldığı söylenmektedir. Öyküye göre bu kaşıkçı, bulduğu taşı bir kuyumcuya değerinin çok altında satar. Kuyumcu, taşın çok değerli olduğunu anlayınca bir arkadaşına gösterir. Kuyumcu ile taşı gören arkadaşı arasında bir kavga çıkınca olay Kuyumcubaşı tarafından duyulur. Kuyumcubaşı, kavga eden kuyumculara bir kese altın vererek taşı onlardan alır.

Bu olayların Sadrazam Köprülü Fazıl Ahmed Paşa ve IV. Mehmed tarafından duyulmasının ardından taş alınır. Böylece devlet hazinesine giren taş işlenir ve ortaya 86 karat ağırlığında bir mücevher çıkar.

YORUMLAR 27
  • Bozo 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm FETÖCÜLERİN İTLAFI şart
    Cevapla
  • Cahil Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Barbaros Şansal, Ayşe Aydoğdu sizde fetöcüsünüz.
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    şu Allahsız kitapsızlara çok müsade veriyoruz yeter ya şunlara hakkıyla ceza vermeli adalet sistemi idam şart
    Cevapla
  • Xxl 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlis hatirliyosam duzeltin bi ara topkapidaki eserler muadilleriyle yer deistrmisti ve yillar sonra ortaya cikmisti
    Cevapla
  • Molla 1 yıl önce Şikayet Et
    İşin başındaki adam dört dörtlük bir Mümin, ona çamur atıyor alçaklar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...