Kalın'dan NATO mesajı: Endişelerimiz ciddiye alınıp net adımlar atılmalı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya adaylığına kapıyı kapatmadığını söyledi.

Kalın'dan NATO mesajı: Endişelerimiz ciddiye alınıp net adımlar atılmalı
Kalın'dan NATO mesajı: Endişelerimiz ciddiye alınıp net adımlar atılmalı
GİRİŞ 14.05.2022 18:56 GÜNCELLEME 14.05.2022 18:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İngiliz Haber Ajansı Reuters'a konuştu.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO adaylığına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Ankara'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO adaylığına kapıyı kapatmadığını söyledi.

"Bizim temel beklentimiz NATO ittifakının ruhuna, maksadına uygun bir şekilde mevcut üyelerin yahut katılma ihtimali olan diğer aday ülkelerin bizim ulusal güvenliğimizi de dikkate, ciddiye almalarıdır. Cumhurbaşkanımız gayet haklı olarak İsveç ve Finladiya'nın adaylığı söz konusu olduğunda özellikle İsveç'teki PKK varlığına dikkat çekti."

"İsveç ve Finlandiya'dan beklentimiz terör örgütlerine karşı açık tavır almaları"

Sözcü Kalın, İsveç ve Finlandiya'daki terör unsurlarına dikkati çekti. Bu ülkelerin Türkiye'nin ulusal güvenlik endişelerini ciddiye alıp net adımlar atmaları gerektiğini söyledi.

"NATO'nun genişlemesi bu dönemde eğer gerçekleşecekse o zaman gelin Türkiye gibi NATO'nun 2. büyük ordusuna sahip, son derece önemli, güvenli büyük bir müttefikinin temel ulusal güvenlik meselesi olan PKK ve FETÖ mevcudiyetini tekrar masaya yatıralım. Eğer NATO'ya bir ülke üye olarak girmeyi düşünüyorsa o zaman NATO'nun üyesi olan bir müttefikin ulusal egemenliğine tehdit teşkil eden bir konuyla ilgili de net bir tavır alması gerekir. Bununla ilgili somut adım atılmasını bekliyoruz. Bu adımlar atıldıktan sonra süreci hep birlikte değerlendirmeye devam edeceğiz."

YORUMLAR 15
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Dövünüyorlardır. Ah ah biz nasıl oldu da 12 Eylül de darbe yaparak Yunanistan vetosunu Türkiyeye kaldırttığımız gibi 15 Temmuz Fetö darbesini yaptıramadık diye
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet işleri boş konuşup masadan yazmakla olmuyor. Bu insanları eleştirmeden nelerin döndüğünü düşünün. Abd ve AB Ukrayna savaşının baş aktörleri, kaldı ki Ülkemizdeki ekonomik sıkıntının da baş aktörleri.
    Cevapla
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato Haçlı ittifakına dönüşüp Türkiye'ye karşı savasacak. Melhamei Kübra kıyamet savaşına doğru gidiyoruz. Türkiye savunma sanayiine hız vererek, ittifakın genişlemesini yavaşlatıcı hamlelerle bu savaşın gecikmesi için çalışıyor.
    Cevapla
  • ALPASLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd Yunanistan Fransa başta olmak üzere NATO üyesi ülkelerinin çoğu Pkk yi destekliyor. Hazır fırsat yakalamışken hepsine ayar vermek lazım.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen.
    Cevapla
  • eser yagar 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ya şimdiden kıvırmaya başladınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri