Tedavüldeki bozuk paraları hurdacıya satan şahıslara baskın

Beyoğlu'nda polis ekipleri, topladığı 70 kilogram bozuk parayı değerinden fazla kazanmak için kilosunu 70 liradan hurdacıya satan şahsı yakaladı. Şahsa “Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan işlem yapıldı.

GİRİŞ 16.05.2022 10:01 GÜNCELLEME 16.05.2022 14:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul'da meydana gelen olay, geçtiğimiz perşembe günü saat 10.30 sıralarında Beyoğlu Çukur Mahallesi’nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, tedavülde olan bozuk paraların hurdacılara satıldığı yönündeki ihbarı değerlendiren Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine bağlı Mobil Park timi, hızlı bir şekilde adrese geçerek beklemeye başladı. Bir süre bekleyen polis ekipleri, işyerine gelen şahıslara bozuk para satıldığından şüphelenerek harekete geçti.

BOZUK PARALARIM KİLOSUNU 70 LİRADAN SATIN ALMIŞLAR

İşyeri sahibi Ramazan Y.’nin yanına giden polis ekipleri, işyerinde bulunan çuvaldaki bozuk paraları kimden aldığını sordu. Ramazan Y. polis ekiplerine paraları aldığı şahısları tanımadığını, telefondan kendilerine ulaştıklarını ve tedavülde olan bozuk paraların da kilosunu 70 lira aldığını söyledi.

Bunun üzerine Beyoğlu polisi işyeri sahibi Ramazan Y. ve sonrada tespit ettikleri paraları alan hurdacıya getiren Meshud A.’yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Emniyete götürülen şahsılara ifadelerinin alınmasının ardından “Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli işlem yapıldı.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • gsli 1 yıl önce Şikayet Et
    gülek mi,,ağlayak mı??
    Cevapla
  • Kahtalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Acil madeni 2,5tl ve 5 tl tedavüle girmeli. Neden inat ediyorlar anlamıyorum
    Cevapla
  • musa 1 yıl önce Şikayet Et
    para adamın değil mi kardeşim istediğini yapar
    Cevapla
  • jumper 1 yıl önce Şikayet Et
    o para devletin sadece kullanımı şahsa ait. sen sana ait aracını keyfi parçala veya yak onun bile hesabını verirsin. gerçi sizin gibi zihniyetler kendinize ait olduğunu zannedersiniz ya
    Cevapla
  • KütahyAli 1 yıl önce Şikayet Et
    O kanun neden döviz için işlemiyor, yahu TL ile işlem yapan yok her şey dövize endeksli, dolar yükseldi zam, dolar düştü enflasyon yine zam sizin zaminaza bu yakışır, yakında bozuk TL paralarida gazoz kapağından yaparlar ince naylondan yada çay markası ki o bile pakaliya kaçar, yok yok arpa buğday en iyi çözüm bu gidişle 1 arpa 1 Kr yerine kullanırız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor