Türkiye'ni yeni sondaj gemisi Tunus ne zaman göreve başlayacak? Tunus'un özellikleri ve görev yeri

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Tunus'un göreve başlayacağı tarih ve görev yerine ilişkin merak edilen detaylar belli oldu. Derin deniz arama ve tarama faaliyetlerine katkıda bulunacak geminin, 12 bin 200 metreye kadar da sondaj yapma özelliğine sahip olduğu açıklandı. İşte 7. nesil olarak nitelendirilen yeni sondaj gemisi Tunus'un görev yeri, tarihi ve özellikleri....

Türkiye'ni yeni sondaj gemisi Tunus ne zaman göreve başlayacak? Tunus'un özellikleri ve görev yeri
Türkiye'ni yeni sondaj gemisi Tunus ne zaman göreve başlayacak? Tunus'un özellikleri ve görev yeri
GİRİŞ 17.05.2022 11:54 GÜNCELLEME 17.05.2022 11:55

Türkiye'nin yeni sondaj gemisinin göreve başlayacağı tarih belli oldu. Denizlerinde petrol ve doğal gaz arama ve çıkarma faaliyetlerine hız veren Türkiye, arama ve sondaj gemilerinin sayısını arttırmaya devam ediyor. Fatih, Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerinin ardından 4. sondaj gemisi Tunus'u da yakın zamanda göreve başlayacak. Yeni geminin ise ne zaman göreve başlayacağı en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. 

Türkiye'nin Yeni Sondaj Gemisi Tunus Ne Zaman Göreve Başlayacak?

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi olacak olan Tunus 7 Mart’ta Güney Kore’den yola çıktı. Geminin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Türkiye’de olması bekleniyor. 

Yeni nesil yani 7. nesil olarak olarak ifade edilen geminin iki aylık hazırlık çalışmalarının ardından ilk görevine Temmuz ayında başlaması bekleniyor.

Türkiye'nin sondaj gemileri

4. Sondaj Gemisi Nerede Görev Yapacak?

Yeni sondaj gemisi Tunus'un Doğu Akdeniz’de görev yapacağı açıklandı. Hazırlık çalışmalarının tamamlanması ile birlikte gemi Akdeniz’de derin deniz arama ve tarama faaliyetlerine katkıda bulunacak.

Yeni Sondaj Gemisi Tunus'un Özellikleri!

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Tunus, 12 bin 200 metreye kadar da sondaj çalışması gerçekleştirebiliyor. Yine aynı gemi 3 bin 600 metreye kadar operasyon yapabiliyor.

Yapılan açıklamaya göre gemi 200 kişilik mürettebata, 238 metre boyunda, 41.7 metre genişliğe ve 18.9 metre derinliğe sahip. Yine akabinde 65 metre yüksekliğe sahip iki kuleye sahip gemi 1.750 ton yük kaldırabiliyor.

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması