1.5 ay önce ‘Şafak’ı vuracağız’ dediler

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde 10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi. Hazırlanan iddianamede sanıkların mesajlarında, ‘Özür dilemezse Şafak’ı vuracağız’ ifadelerini kullandığı belirtildi.

1.5 ay önce ‘Şafak’ı vuracağız’ dediler
1.5 ay önce ‘Şafak’ı vuracağız’ dediler
GİRİŞ 18.05.2022 02:39 GÜNCELLEME 18.05.2022 02:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, Mahmutyazıcıoğlu’nu vuran Kadir Yasak’ın da arasında olduğu 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Dosyada, sanıkların mesajlaşmalarında ‘Özür dilemezse Şafak’ı vuracağız’ ifadelerinin kullanıldığı belirtildi.

‘Konumuz para değil’

Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun, Yeşilköy’de sahibi olduğu restoranda 27 Ocak akşamı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

İddianamede, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun sanık Seccad Yeşil ile bir müvekkilinin alacak-verecek meselesi sebebiyle tanıştığı, Seccad Yeşil’in Mahmutyazıcıoğlu’nun müvekkilini arayarak, “O Şafak bize gider mi yaptı?” diye sorduğu sonrasında ise Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun numarasını aldığı ifade edildi.

İddianamede, Yeşil’in, Mahmutyazıcıoğlu’nu arayarak ‘Sen bize gider mi yapıyorsun?’ dediği, Mahmutyazıcıoğlu’nun ise, ‘ben size gider yapmadım. Biz rakamda anlaştık. Bu saatten sonra bunları konuşmanın anlamı yok. Son sözler orada söylendi. Nasıl anlarsan anla’ dediği, sanık Seccad Yeşil’in de bunun üzerine ‘artık konumuz para değil” diyerek telefonu kapattığı belirtildi.

İddianamede sanık Gökhan Karakan’ın sanık Kerem Öztürk’e bilgiler verdiği mesajlara yer verildi. Karakan’ın Öztürk’e attığı mesajlarda, “Şimdi Kadir abi aradı, ‘biz dedi abiyi aradık’ dedi. O Şafak gelecek senden özür dileyecek dedi. Yoksa Şafak’ı vuracağız dediler” ifadeleri yer aldı.

10 sanığa ağır müebbet hapis

İddianamede sanıklar Abdulkadir Kara, Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil’in arasında bulunduğu 8 sanık hakkında, “tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak” suçundan, sanıklar Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk hakkında ise “tasarlayarak öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

KAYNAK: MİLLİYET - ELİF ALTIN
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • rizeli 1 yıl önce Şikayet Et
    haksız yere alınan bir canın karşılığı nedir, ömür boyu hapis mi, yada tek bir hücrede ömür boyu hapis mi, kendi yakınınızdan birini öldüren için bunu düşünün bir kere. sizce ömür boyu içerde kalması içinizi soğutur mu. islam hukukunda bunun tek bir cezası var can=can haksız yere birini öldüren karşıdakinden ne aldıysa ondan da o alınır bu kadar adil bir çözüm.yaşasın şeriat yaşasın adalet.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sirf artistik icin adami oldurmusler yani. Ornek bi ceza verinde 10 uda icerde curusun.
    Cevapla
  • herşey aynı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaçma şüpheleri olmadığından ve sabit ikametleri olduğundan tutuksuz yargılanmalarına karar verildi diye serbest kalırlar.
    Cevapla
  • Yalçın 1 yıl önce Şikayet Et
    Parası olan ceza almaz
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Seneye aramızdalar, haberi okuyanda ömür boyu icerdeler sanıcak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?