Pitbull silah sayıldı, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Beyoğlu'nda pitbull cinsi köpeğine ağızlık takmadan gezdirdiği için kendisini uyaranların üzerine köpeğini yönlendirdiği iddiasıyla yargılanan Orhan Yıldırım'a, 'Silahla kasten yaralama' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Pitbull silah sayıldı,  2 yıl 6 ay hapis cezası verildi
Pitbull silah sayıldı, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi
GİRİŞ 18.05.2022 13:56 GÜNCELLEME 18.05.2022 13:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul 37. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Orhan Yıldırım katılmadı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada görüşünü açıklayan savcı, sanık Orhan Yıldırım'ın pitbull cinsi köpeği ağızlıksız olarak gezdirdiği, tasmasını bırakıp "tut" talimatıyla insanlara saldırttığı, köpeği de silah gibi kullandığını belirtti. Savcı sanığın bu nedenle 'Silahla kasten yaralama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

"HAKARET NEDENİYLE KÖPEK İÇGÜDÜSEL OLARAK SAHİBİNİ KORUMAK İSTEMİŞTİR"

Sanık Orhan Yıldırım'ın avukatı, müvekkiline hakaret edildiği için köpeğin içgüdüsel olarak sahibini korumak istediğini savunarak, olayda bir kusurdan bahsedilemeyeceği için beraat kararı verilmesini istedi. 

Mahkeme, tutuksuz sanık Orhan Yıldırım'ın her iki şikayetçiye karşı ayrı ayrı 1'er yıl 3'er ay olmak üzere toplamda 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Köpeğe el konulması kararı da veren mahkeme, pitbull'un İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesine hükmetti.  

İKİ KİŞİYİ ISIRDI 

Olay, 15 Şubat'ta saat 13.00 sıralarında Tophane Hacımimi Mahallesi Karabaş Mektebi Sokak'ta meydana geldi. Sokak esnafı, pitbull ırkı köpeği ağızlıksız gezdiren sahibini, tehlikeli olduğu gerekçesiyle uyardı. Esnaf ile tartışan Orhan Yıldırım, köpeğinin tasmasını gevşeterek Muzaffer Akçayır'ın üzerine yönlendirdi. Köpek, üzerine atladığı Akçayır'ı yere düşürdükten sonra ayağını ısırdı.

Sokakta bulunan Bilgin Elbay'ı da ısıran köpek, sahibi tarafından olay yerinden kaçırıldı. Pitbull cinsi köpeğin esnafa saldırdığı anlar vatandaşların cep telefonuna ve güvenlik kamerasına da yansımıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanığın, suçu köpeğiyle birlikte işlemesi nedeniyle 2 kişiye karşı 'Silahla kasten yaralama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. 

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    silah da bu kadar az ceza mi olur ustelik yarama var sacmalik cezalar cok az akp mhp kanunlari ise yaramiyor meclis sadece yemek yeme kavga etmek icin toplanmak yerine suclara ceza veren kacun yapsinlar bir ulke bir sorun var ise meclis gece olsa bile toplanir o konuya el atar biz de agalar islerine gelir ise toplaniyor yada yemek yeme icin cok zaman yarisi gelmiyor bile ustelik parasi tam aliyor meclise gelmeyen olur ise parasi vermeyeceksin ayni en az yirmi gun meclis de olacak her gun 10 saat zaten is yapmiyor
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    yani ceza almadi demek zaten o cez sistem de yok onu paraya cevir yada evine git denecek bu cezalar niye az silah olan kullanan birisi bu kadar az ceza mi aliyor tam rezalet en az cezalar on yirmi yil ve suca gøre cikacak birisi bu ceza istedi bu olmaz suc ne kadar fazla ise bin yil kadar cikacak ømur boyu muebbet hapis yerine adam gibi ne kadar ceza aldi denecek adam ømur boyu hapis aldi derler yirmi yil sonra cikar buna engel olmaz icin on milyon yil ve af indirim su bu olsa en fazla yuz de bes olacak dersin o zaman hapis geberir kisaca isa yaramaz bir suru kanun var
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle adalet sisteminde herkes kendi adaletini sağlamalı bence. o konumda silahı olan bir esnaf köpeği vurup sahibini de ayağından vursaydı nasılsa 1.5 yıl hapis ile tahliye olurdu masum yerine suçlu ceza çekmiş olurdu.. diyor mantığım yanlış mı düşünüyorum sizce..
    Cevapla
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    bazı avukatlar ahireti pek düşünmüyor mangırlar sizi kurtarmaz
    Cevapla
  • sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Komik ceza, böyle cezalarla suçları önleyemezsiniz, ödül gibi, bir çok işlenen suçlarda duyduğum adli kontrol şartıyla serbest cümlesi beni çok üzüyor, masum ve mazlumların hakkı böyle mi korunacak, cezalar caydırıcı olmalı ve ağırlaştırılmalı, kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti