19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN, Başkentray, Metrobüs ve Tramvay...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Ulaştırma Bakanlığı, Başkent Ankara; İstanbul ve İzmir'deki Başkentray, Marmaray ve İZBAN'ın ücretsiz hizmet vereceğini duyurmuştu. Peki, Metrobüs, İETT otobüsleri ve diğer toplu ulaşım araçları da ücretsiz olacak mı? İşte, 19 Mayıs Perşembe günü geçerli olacak tarife...

19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN, Başkentray, Metrobüs ve Tramvay...
19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN, Başkentray, Metrobüs ve Tramvay...
GİRİŞ 19.05.2022 11:47 GÜNCELLEME 19.05.2022 11:47

Resmi takvimde "Ulusal Bayram" statüsünde yer alan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yurt genelinde kutlamalar başladı. Öğrenciler ve yöneticiler, 19 Mayıs hazırlıklarını sürdürürken, milyonlarca yurttaş toplu taşıma araçlarındaki genel durumu merak ediyor. Bilindiği üzere, resmi tatillerde Marmaray; Metrobüs, Başkentray ve İZBAN gibi hatlar ücretsiz hizmet veriyordu. Peki, 19 Mayıs Perşembe günü toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı? İşte son açıklamalar...

19 Mayıs Perşembe Günü Toplu Taşıma Araçları Ücretsiz Mi?

19 Mayıs Perşembe günü, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hasebiyle toplu taşıma araçları ücretsiz bir şekilde hizmet vermeye devam edecek. Ulaşımdaki bu uygulama, Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece saat 00.00 itibariyle başlayıp, Perşembe gecesi 23.59'a kadar devam edecek. Peki, hangi hatlar ücretsiz olacak?

19 Mayıs Marmaray

Marmaray, İZBAN ve Başkentray 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesine ait Marmaray; İZBAN ve Başkentray gibi hatlar, 19 Mayıs Perşembe günü vatandaşa ücretsiz hizmet verecek. Bu uygulama, tüm duraklarda ve tüm yolcular için geçerli olacak. 

19 Mayıs Metrobüs

İETT ve Metrobüs Hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden İETT, 19 Mayıs Perşembe günü tüm hatlarıyla ücretsiz olacak. Otobüsler, Metrobüs hatları ve diğer birimlerde ücret ödemesi yapılmayacak. Vatandaşlar herhangi bir ödeme yapmaksızın bu araçlardan istifade edebilecek. Uygulama, Perşembe günü saat 23.59'a kadar devam ediyor.

Hangi Toplu Taşıma Araçları Ücretli Olacak?

Büyükşehirlere bağlı toplu taşıma araçları dışında, özel dolmuşlar; minibüsler ve taksiler normal tarifelerinde çalışacak. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi