Suriye ve Kuzey Irak'ta PKK'ya çok ağır darbe!

Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine taciz ateşi açan 19 PKK/YPG'li, Irak’ın kuzeyinde ise 4 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.

GİRİŞ 19.05.2022 15:26 GÜNCELLEME 19.05.2022 15:26
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine taciz ateşi açan 19 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

ERDOĞAN, "SURİYE'DE DE AYNISINI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Cuma günü Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin ilk açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı operasyonların kararlılıkla süreceğini de şu sözlerle vurgulamıştı:

Fakat ben şunu çok açık söylüyorum: Eğer burada PKK'sı, YPG'si, şusu busu vesaire kim olursa olsun... Pençe Kilit harekatını izlediniz. Irak'ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde de bunların aynısını yapmaya devam edeceğiz ve bize düşman olan örgütlere karşı arkalarında kim olursa olsun aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT İMHA EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada; "Eren Abluka-5 Operasyonları kapsamında, Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca, Cudi Dağı kırsalında, 18 Mayıs 2022 tarihinde icra edilen operasyonda; toprağa gömülü vaziyette, (2) kg ağırlığında plastik patlayıcı madde, (1) kg ağırlığında tuzaklanmış patlayıcı madde, (30) adet fünye, (10) adet Alpha Fire marka RS komutalı EYP anahtar sistemi, (2) adet oksijen tüpü, (1) adet tüp başlığı ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiş ve emniyetli bir şekilde imha edilmiştir.

Terörle Mücadele Operasyonlarına bölge halkımızın da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir." denildi.

KUZEY IRAK'TA DA 4 TERÖRİST ETKİSİZ!

MSB, "Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2, Metina bölgesinde de 2 olmak üzere toplam 4 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi." açıklamasında bulundu.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    EMPERYALİST ABD VE İŞBİRLİKCİLERİNE firsat vermeyininiz
    Cevapla
  • kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl bize düşman olan Amerika ve onun kuyruk sokumları Avrupası, pkk ypg fetö kck deaş bunlar sivri sinekler asıl bataklık olan Babaları ve kuyruksokumlarını temizlemek bu Corafyadan, tuvuk gibi yaşayana kadar horoz gibi ölelim, yeter artık Nokta
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sn c. bşk nım. Askerlerimizin elleri dert görmesin. bir terör sevicisi Cananı kahraman diye pazarlamaya kalkan kemal e ve onun çırağı merale Allah cc fırsat vermesin . İktidar yüzü göstermesin İnşallah....
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Göz actirmayin soysuzlara
    Cevapla
  • YUSUF.İR 1 yıl önce Şikayet Et
    Her mermi bi kelle istiyorum (hayder yüzbaşı).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! PKK'ya kötü haber
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez