AYM'den Canan Karatay kararı! Meslekten men edilmişti

Anayasa Mahkemesi (AYM), İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay hakkındaki 'meslekten geçici alıkoyma' kararını ifade özgürlüğü ihlali saydı.

AYM'den Canan Karatay kararı! Meslekten men edilmişti
AYM'den Canan Karatay kararı! Meslekten men edilmişti
GİRİŞ 19.05.2022 19:34 GÜNCELLEME 19.05.2022 19:35
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Canan Karatay, 2014 ve 2015 yıllarında katıldığı televizyon programlarında hamilelere şeker yükleme testi yapılmamasının, anne karnındaki bebeklere zarar verdiğini söylemiş ve yapan doktorları da eleştirmişti.

Karatay’ın eleştirisinin ardından İstanbul Tabip Odası, Karatay hakkında disiplin soruşturması başlattı. Soruşturma sonucunda Karatay’a 15 gün süreyle geçici olarak meslekten men cezası verildi. Olay sonrası Canan Karatay, AYM’ye bireysel başvuruda bulundu.



AYM, kararında anayasanın 26'ncı maddesine göre herkesin ifade özgürlüğünün bulunduğunu, bunun ancak kanunda belirtilen şartlarda sınırlandırılabileceğini, Karatay’ın açıklamaları nedeniyle cezalandırılmasının da ifade özgürlüğüne müdahale anlamı taşıdığını açıkladı. Mahkeme, yeniden yargılama yapılmak üzere kararın Ankara 12. İdare Mahkemesine gönderilmesini de kararlaştırdı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • iiiiiiiiiiiiii 1 yıl önce Şikayet Et
    karatay doğruları söğliyor
    Cevapla
  • almanyadan 1 yıl önce Şikayet Et
    Katiliyorum bu kadin isini biliyor maalesef bizim insanlar biraz geriye kalmis bu konularda
    Cevapla
  • erol yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    8 sene gibi kısacık sürede karar veren AYM yi tebrik ediyorum.bu ne hız,bu ne sürat.maaşallah diyelim nazarlanmasınlar.
    Cevapla
  • yorgun ve öfkeli 1 yıl önce Şikayet Et
    canan karatay doktor ve prof. olmasının yanı sıra gerçek bir hümanist biridir, hatırlarsanız korona nın ilk zamanlarında canlı yayında sirke ile gargara yapılsın diyordu ağız da ve boğaz da ki bütün mikropları ve virüsü de öldürür demişti ancak yayında bulunan bilim kurulu üyelerinden ateş kara adlı şahıs karşı çıkmıştı çünkü canan hanım doğruyu söyleyerek bu tür insanların yalanlarını ortaya çıkaracağın dan korkuyorlardı ve ondan sonra canan hanımın ekranlara çıktığını görmedim. şeker yüklemesi kadar saçma bir uygulama olabilir mi? doğan çocuklar ya otistik ya da hasta doğuyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence kelle pacayi Tbb yesinde beyinlerine (varsa) bir miktar oksijen gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı