19 Mayıs'ta İBB'den tepki çeken konser! Pontusçu Lermi sahneye çıktı

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs 1919'u soykırım olarak gören ve Pontus geleneğini sürdürmeye çalışan Apolas Lermi'ye 19 Mayıs kutlamalarında konser verdirdi.

GİRİŞ 20.05.2022 00:33 GÜNCELLEME 20.05.2022 00:53
Bu Habere 198 Yorum Yapılmış

Ekrem İmamoğlu, Türkleri soykırımcı ilan eden Apolas Lermi'yi İBB'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında sahneye çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs'ta düzenlenen Apolas Lermi konseri sosyal medyada tepki çekti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından da tepkiyle karşılanan konser için, "İmamoğlu'nun 19 mayısta konser verdirttiği tipe bakın. Senin, benim vergimle.", "Delirmemiz için yapıyor bence." paylaşımları yapıldı.

İBB'den tepkilerle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

"Keşke Yunan kazansaydı" diyen zihniyetle mücadele ederken, birileri de Atatürk'ü Pontus soykırımı yapmakla itham eden Apolas Lermi'yi, tam da 19 Mayıs'ta sahneye çıkarıyor. Bu kadarı da fazla. Siz de hiç milli şuur kalmadı mı?

*Ekrem İmamoğlu, Türk düşmanı Yunanistanlı Apolas Lermi'ye İBB bünyesinde konser yaptırdı.

*Ekrem İmamoğlu milletin aklıyla alay etmeye devam ediyor. İmamoğlu, 19 Mayıs'ı sözde "Pontus soykırımı"nın başlangıcı olarak kabul eden Rum asıllı Apolas Lermi'ye 19 Mayıs kutlamaları adı altında İstanbul'da konser verirdi!

*Apolas Lermi çok iyi tercih, bi sonraki seneye bize daha düşman birini bulur artık İstanbul Belediyesi.

*İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk'ü katliamcı, Türkü soykırımcı ilan eden Türk ve Türkiye düşmanı Pontuscu Apolas Lermiye konser verdiriyor, hem de 19 mayısta. Bu ne Apolas Lermi aşkıymış ya. Sorsan hepsi Atatürkçü, hepsi milliyetçi. Yorumu yüce Türk milletine bırakıyorum.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İMAMOĞLU'NA SERT TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Güngören'de halka açık ücretsiz konser düzenledi. Karadenizli sanatçı Apolas Lermi'nin konser verecek olması başta Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ olmak üzere sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

"ATATÜRK YÜZÜNE BAKAR MI SENİN?"

Özdağ, sosyal medya hesabından sert sözlerle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi. Zafer Partisi lideri tepkisini, "İmamoğlu, 19 Mayıs'ta 19 Mayıs Pontus soykırımıdır iftirasını atan adama konser verdiriyor. Allah aşkına zerre kadar milli kimliğin yok mu? Sonra "Atatürk İle konuşmak isterdim" diye reklam ajansı cümlesi ile ortaya çıkıyorsunuz. Atatürk yüzüne bakar mı senin?" ifadeleriyle gösterdi.

ÖZDAĞ APOLAS LERMİ'NİN VİDEOSUNU PAYLAŞTI

Özdağ paylaşımını Apolas Lermi'nin bir videosuyla yaptı. Videoda Yunanistanlı Matthaios Tsahouridis'in Apolas Lermi için, "Trabzonlu Apolas Lermi'nin anavatanında özgürce şarkı söylemesi bizim büyük sevincimiz. Türkiye'nin Pontuslu Rumlara soykırımı, Ermenilere, Kürtlere soykırımı için çok uzaklardan gelip bize modern bir marş söylemesi bizim büyük sevincimiz. Söyleyeceği şarkı vatanımı kaybettim" ifadelerinin kullanılması tepkilere neden oldu.

ŞAMPİYONLUK KONSERLERİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Süper Lig'i şampiyon bitiren Trabzonspor'un kupa töreninde sahneye çıkacak sanatçılar arasında yer alan Yunanistanlı Matthaios Tsahouridis, kutlamalar öncesi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından eleştirilmişti. Bu eleştiri sonrasında Trabzonspor yönetimi, şampiyonluk kutlamaları afişinde yer alan Tsahouridis'in sahneye çıkmasına izin vermemişti. Yaşanan olayların ardından kendisinden tek başına sahne yapması istendiğini belirten Lermi, "Bu teklifi kabul etmedim. Matthaios sahneye çıkmıyorsa benim de çıkmayacağımı belirttim. Bizi görmek için gelen taraftarlarımızdan özür dileriz" ifadelerini kullanmıştı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 198
  • Faruk ucar 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya imamlık mı yapacakmış
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonspor senden hiç beklemediği Bir iş yapıyorsun eğer ümit Özdağ sözleri doğruysa o Yunanistan satkiciy ve lermi çağıran kimse hemen Trabzon dan ve kulüpten ayrılsın. Yazıklar olsun
    Cevapla
  • alparslan1071 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH bu memleket din bayrak vatandaş inanç düşmanlarına fırsat vermesin..sahte türk milliyetçiler sizi...durmak yoook yola devam...durmak yok koymaya devam...durmak yok tokmağa devam....
    Cevapla
  • Sefaköy 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral hanım Ekrem başkanı Sultan Fatih e benzetmişti .Sultan fatih mehmet han İslam bul koymuştu Ekrem başkan yenide Kostantinopolis koyar .Aralarında böyle bir benzerlik var. Koca Sultan 7 dil bilirdi çağdaş Ekrem başkan tek Türkçe yi bilir
    Cevapla
  • bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    ne günlere kaldık.oy verenler iyi baksınlar.yunanistan da camilerimiz okullarımız kapanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor