Bursa’da 3 DEAŞ bombacısı adliyeye sevk edildi

DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda Bursa'da canlı bomba eylemi gerçekleştirmeyi planlayan 3 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

GİRİŞ 20.05.2022 09:08 GÜNCELLEME 20.05.2022 09:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 2021 yılında Çorum’da yakalanarak tutuklanan yabancı uyruklu Muhammed Elali isimli örgüt mensubunun ikametinde ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemeler sonrası Bursa’da operasyon başlatıldı.

Bursa TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu Halid Aljasem, Enes Elgannem ve canlı bomba eylemi yapacağı yönünde bilgiler bulunan Süleyman Elhamud yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Casper 1 yıl önce Şikayet Et
    Kontrolsüz göç politikasi hayra alamet değil...bunların çoğu kimlik bırakıp geliyor kendi vatanlarında..Beyanları doğrultusunda kimlik düzenleniyor.. in mi cin mi belli değil...kimlik doğrulama için karşında afgan suriye vb devlette yok...parmak izini alıyorlar 2.kez eyleme katılırsa tespit edilebiliyor...o yüzden madem alıyorsunuz kampları geri getirin topluma salmayin...Bunları ab vs fonluyor sarmaşık gibi yapılandıklarinda önünü alamazsınız bu kadar insani kontrol etmeye güç yetmez..O yüzden Allah korusun her hangi bir eylemde bunu vatandaşa izah edemezsiniz,mebali hükumetin boynuna. aklınızı başınıza devşirip göçmen politikaniza bir an önce doğru yön veren.
    Cevapla
  • kahrol chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    gebertmeyin besleyin..
    Cevapla
  • akinaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    hakimler serbest bırakır
    Cevapla
  • memati 1 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür, elleriniz dert görmesin, ayağınıza taş değmesin....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim