Karabük'teki caminin minaresi atık varillerden yapıldı!

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyünün Eyiciler Mahallesi'nde 60 yılı aşkın minaresi bulunmayan camiye, atık varillerden minare yapıldı.

GİRİŞ 23.05.2022 04:06 GÜNCELLEME 23.05.2022 10:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

15 hanenin bulunduğu Eyiciler Mahallesi'nde bulunan ve 60 yılı aşkındır minaresi bulunmayan cami için köy sakinleri Karabük Belediyesi’nden yardım talebinde bulundu. Belediyenin Fen İşleri Müdürü ve ekibi atıl olarak bulunan 6 adet büyük varili kaynak yaparak birleştirerek geri dönüşümden ortaya minare çıkardı.

10 gün gibi kısa sürede tamamlanan minare ise belediye Fen işçileri ve köy sakinlerinin yardımı ile monte edildi. Yaklaşık 60 yıl sonra caminin geri dönüşümden de olsa minareye kavuştuğunu söyleyen köy sakini Erdoğan Sevinç, katkı ve desteklerinden dolayı Karabük Belediyesi ve Fen İşleri Müdürü İrfan İnal ile ekibine teşekkür etti.

Sevinç, “Köy kuruldu kuralı hiç minaremiz olmadı. Bu doğrultuda köye gelen misafirlerimiz ibadet için camiyi göremeyince biz tarif ediyorduk. Neticede minare sembolik olarak olması gereken bir şey. Bu noktada ne yapalım düşüncesi içindeyken, Karabük Belediyesinden yardım talebinden bulunarak, Fen İşleri Müdürü İrfan İnal’dan yardım istedik. Kendisi de sağolsun ilgilenerek atık variller olduğunu ve bundan minare yapabileceklerini söyledi. Olur mu olmaz mı derken kısa sürede minare ortaya çıktı. Karabük Belediyesine ve Fen İşleri Müdürü bizi minaremize kavuşturdu yıllar sonra. Kendim 51 yaşındayım ve ben bildim bileli buranın minaresi yoktu. Daha evveliyatı da vardır muhtemelen. Minaremize kavuştuğumuz için sevinçliyiz. Maliyetimizde olmadı. Sadece altına bir beton attık” dedi.

Köy sakinlerinden Cevdet Yaşar ise, “Minaremiz yoktu sağ olsunlar belediye Fen İşleri Müdürümüz ve ekibi atık varillerden böyle bir eser çıkardılar. Böyle atıklardan bir şeyler oluyor ve bunu değerlendirmeleri de ayrıca güzel. Hem Karabük Belediyesi’ne hem de Fen İşleri Müdürümüz İrfan bey ile ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya şehri safranboludaki bir camimizin minaresi yok.!!Tarihi eserlere sahip çıkmak kadar yeni yapılmış eserlerede sahip çıkılmalıdır. Safranbolu belediyesi göreve davet ediyoruz..
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabük valisi görevden alınmalı
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu minare mi şimdi?
    Cevapla
  • MEHMET 43 1 yıl önce Şikayet Et
    8-10 haneli bir köy burası, camiye takılmadın da minareyemi takıldın kardeş. Sureyileler ile alakası ne bunun. % de % sen de göçmensindir. Çünki Doğudan gelen göçmenleri istemeyen siz batıdan gelen göçmenler. Ev sahibi kabul ediyor size ne.
    Cevapla
  • ilhan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu haber Bizim kendi ayibimiz Suriyeliler için konut yapalım kendi köyümüzdeki camiye bak 60yildir mineresi yok varilden minere yazık
    Cevapla
  • anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    serdar ar Sen Cuma ve Bayram Namazlarını evinde kıl
    Cevapla
  • Netitrebet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen evine gelmiş misafire kurtlanmış şeker ikram eder misin? Var mı Atalarında böyle bir gelenek görenek ? icabında kendi evladına yedirirsin ama misafire yedirmezsin. Ne oldu size böyle ? Ne ara unuttunuz güzel huylarınızı ?? Ne ara bu kadar dünyalık oldunuz ? Ölenlerden, göçüp gidenlerden hiç mi ibret almazsınız ?
    Cevapla
  • Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar saçma sapan bi yorum okuduğuma pişman oldum
    Cevapla
  • Hacı 1 yıl önce Şikayet Et
    caminin minaresi ve suriyeli ne kadar ihlaslı bir ilhansın sen?
    Cevapla
  • serdar ar 1 yıl önce Şikayet Et
    evde de ibadet edilebilir.....
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    emeklerinize sağlık yapmışken bir de camiyi detaylı bir tadilattan geçirilse harika olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu