Pençe Kilit'ten bir acı haber daha: Şehit sayısı 5'e yükseldi

Pençe Kilit operasyon bölgesinden acı haber geldi. Teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı. Komandolar bölgede operasyon başlattı, bir grup terörist mağarada sıkıştırıldı.

GİRİŞ 24.05.2022 17:39 GÜNCELLEME 24.05.2022 17:43
Bu Habere 397 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı'nda çıkan çatışmada 5 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."

2 ASKERİMİZ DAHA ŞEHİT OLDU

MSB'den yapılan açıklamada, "Pençe Kilit operasyon bölgesinde 3 askerin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler hastanede şehit oldu" denildi.

MSB'den yapılan son açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Bican KAPILAY, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

TERÖRİSTLER MAĞARADA SIKIŞTIRILDI

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, çatışmanın ardından söz konusu bölgedeki operasyonlara hız verildi. Yoğun yağış ve sis ile yer yer kum fırtınasına rağmen devam eden operasyonlar sırasında komandoların bir grup teröristi bir mağarada sıkıştırdıkları öğrenildi. Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.

BAKAN AKAR VE TSK KOMUTA KADEMESİ SINIR HATTINA GİTTİ

Hain saldırının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gittiği öğrenildi.

7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB, devam eden terör operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

ANKARA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe- Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada, şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan'ın (24) acı haberi Ankara'daki baba evine ulaştı.

Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan'ın şehit olduğu haberini, Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan ailesine sağlık ekibi eşliğinde eve gelen askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan aile, yasa boğuldu. Şehit evinin bulunduğu sokağa, komşuları tarafından Türk bayrakları asıldı. Belediye görevlilerince kurulan çadırda şehidin yakınları, taziye ziyaretinde bulundu. Taziye çadırında, şehit için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. 



Kızılcahamam ilçesi Berçinçatak Mahallesi nüfusuna kayıtlı Şehit Uzman Çavuş Onur Doğan'ın, 3 erkek kardeşten en küçüğü olduğu belirtildi. 3 ay önce nişanlandığı ve seneye de evleneceği bildirilen Doğan'ın cenazesi Berçinçatak Mahallesi'nde toprağa verilecek.

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın (28) acı haberi, İzmir'deki ailesine verildi.



Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, saat 05.30 sıralarında, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Şehidin annesi Nazire Cankaya (47), nakliyecilik yapan babası Niyazi Cankaya (48) ve kardeşi Oğuzhan Cankaya'nın (21) yaşadığı, Bornova ilçesi Rafet Paşa Mahallesi'ndeki eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Nişanlı olduğu öğrenilen şehit Hüseyin Cankaya'nın cenazesinin, yarın memleketi Kütahya'nın Simav ilçesi Yeniköy'de toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİDİN BABA EVİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler (28) şehit oldu. Güler'in acı haberi, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

Pençe-Kilit Operasyonu'nda, Meluni Dağı bölgesinde bugün 05.25'te teröristlerle çıkan ve 3 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit Teğmen Güler'in acı haberi, Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi'nde oturan ailesine yetkililer tarafından verildi. Şehit Güler'in evine Türk bayrakları asıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, taziye çadırı kurdu. Şehidin annesi Berrin ve babası Mesut Güler'in yakınları, taziye evine akın etti.



Şehit Piyade Teğmen Güler'in bekar olduğu, cenazesinin kente getirildikten sonra Uncalı Şehitliği'ne defnedileceği kaydedildi.

KAYNAK: AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 397
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehadetlerini kabul etsin aziz türk milletinin başı sağolsun misakı milli hudutları alınmadıkça bu operasyonların hiç bir faydası olmaz kızıl elma hedefinden başka türkün yolu yoktur
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Şehidlerimizin katilleri KK nın mitinginde slogan atan ve attıranlardır.
    Cevapla
  • KALE SURLARI 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce Milletin Meclisi temizlenmeli. hdp mi her ne karın ağrısı silinip süpürülmeli. Sonra Her şehit başına dünyayı yakmalı ki başka türlü olmaz ve olamaz.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hava koşulları böyle olunca pusuya düşmüşler galiba. Allah Rahmet Eylesin... Allah Şehadetlerini Kabul Etsin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar