Manavgat'taki orman yangınında zarar gören alanlara dökülen molozlar kaldırılıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen yıl çıkan orman yangınında zarar gören alanlara dökülen inşaat molozları temizleniyor.

Manavgat'taki orman yangınında zarar gören alanlara dökülen molozlar kaldırılıyor
Manavgat'taki orman yangınında zarar gören alanlara dökülen molozlar kaldırılıyor
GİRİŞ 24.05.2022 16:15 GÜNCELLEME 24.05.2022 16:15

Manavgat'ta 28 Temmuz 2021'de başlayıp 10 gün süren yangında 70 bin hektar orman yandı. Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen yangında 7 kişi yaşamını yitirdi.

Yangının söndürülmesinin ardından bölgede zarar gören evler ve iş yerlerinin yıkılıp yenilerinin yapımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından proje başlatıldı. Bölgede inşaatlar yükselirken yanan orman alanlarının bazı bölgelerine hafriyat ve çöp döküldüğü görüldü.

Bu duruma halk tepki gösterirken, safari turlarının da yapıldığı bölgedeki durumun DHA tarafından gündeme getirilmesinin ardından Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden belediye ekipleri, molozların kaldırılması için çalışma başlattı. Molozları belirlenen bir alanda toplayan ekipler, daha sonra bu alana toprak doldurma işlemi yaparak görüntü kirliliğini de ortadan kaldıracak. 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!