Ayasofya'daki görüntüyle ilgili gerçek ortaya çıktı: Hristiyan turist çıktılar!

Ayasofya Camii’ndeki mermerleri tahrip edip poşete koyan 2 kadının, Hristiyan turistler olduğu ortaya çıktı. Görüntülerin yayılmasının ardından bazı sosyal medya kullanıcıları "Ayasofya müze olsun" çığırtkanlığı yapıyordu.

Ayasofya'daki görüntüyle ilgili gerçek ortaya çıktı: Hristiyan turist çıktılar!
Ayasofya'daki görüntüyle ilgili gerçek ortaya çıktı: Hristiyan turist çıktılar!
GİRİŞ 25.05.2022 10:27 GÜNCELLEME 25.05.2022 10:27
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

2020 yılında 86 yılın ardından tekrar ibadete açılan İstanbul'un tarihi yapılarından Ayasofya'dan tepki çeken bir görüntü geldi. Sosyal medyada dolaşan görüntülerde Ayasofya duvarlarından parçalar koparıp poşete dolduran kişilerin fotoğrafı paylaşıldı.

CAMİ OLMASINI İSTEMEYENLER FIRSATA ÇEVİRDİ

Bir sosyal medya kullanıcısının "Duvarları zarar görür diye flaşlı fotoğraf dahi çekilemezdi bir zamanlar. Şimdi hatıra diye parçalar kırılıp torbalara dolduruluyor duvarlarından" notuyla paylaştığı fotoğraf, Ayasofya'nın camiye çevrilmesine karşı olan kesim tarafından bolca paylaşım aldı. "Ayasofya müze olmalıdır" diyerek imza kampanyası başlatan sosyal medya kullanıcılarına muhalif basın da destek verdi.

TAHRİP EDENLER HRİSTİYAN ÇIKTI

Gelişmelerin ardından Ayasofya Camii'nin mermerlerini tahrip edip tozlarını poşetlere koyan ziyaretçilerin Hristiyan turistler olduğu açıklandı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mimar Seda Özen Bilgili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sıvayı kutsal sayarak parça alıp götürenler yabancı (Ortodoks) misafirler. Araştırılırsa da çıkacaktır. Geçmişte turistler mozaiklerden hatıra alırlardı." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlikler bu barbar batının çocuklarını takip etmelidir. Kim olursa olsun, Duvara mermerlere zarar verenler için cezalar verilmelidir.
    Cevapla
  • İstanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kinli Gazete 28 Şubat'ta Milli görüşe gönül verenleri nasıl uyuttugunu , nasıl aldattığını bilmeyenler için gazetedir . Bu camia içindeki herkes bu yayın organının gazete değil parti bülteni olduğunu bilir.
    Cevapla
  • hhüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar kolay değil bundan sonra
    Cevapla
  • Hayyül Kayyum Allah 1 yıl önce Şikayet Et
    anlamiyorum elin turistinin ne işi var camiide boz orada namaz kılıyoruz bunlar bakmaya geliyor ne saçmalık bu ey güvenlik sende uyuma bunların rahat gezmesine izin verme böyle olmaz daha dikkatli olun
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar da hıristiyan yobazlaı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor