Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'nun İsrail ziyaretinde 'büyükelçi' kararı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Karşılıklı büyükelçi konusunu değerlendirme kararı aldık" dedi.

GİRİŞ 25.05.2022 20:31 GÜNCELLEME 25.05.2022 20:42
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Türkiye'den İsrail'e 15 yılın ardından dışişleri bakanı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'le görüşen Bakan Çavuşoğlu düzenlenen ortak basın toplantısında önemli mesajlar verdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa’yı ziyaret ettiMevlüt Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti

Çavuşoğlu, mevkidaşı Yair Lapid ile bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek, "İki devletli bir çözümün kalıcı barış için tek yol olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATAMASI

Bakan Çavuşoğlu İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'le görüşmesinin ardından karşılıklı büyükelçi atamasına ilişkin, "İsrail ile karşılıklı büyükelçi ataması konusunu Lapid'in Türkiye ziyaretinde değerlendirme kararı aldık" dedi.

ÇAVUŞOĞLU, TEL AVİV'DE İSRAİL-TÜRKİYE İŞ KONSEYI ÜYELERİYLE BULUŞTU

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında geldiği İsrail'in başkenti Tel Aviv'de İsrail-Türkiye İş Konseyi üyeleri ile buluştu.

Programa, Bakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra, İsrail-Türkiye İş Konseyi Başkanı Gad Şoşan, Türkiye'nin Tel Aviv Maslahatgüzarı Mehmet Şekerci ve İsrail-Türkiye İş Konseyi üyeleri ile iş insanları katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile İsrail arasında, Kovid-19 salgınının ilk döneminde 6 milyar dolar olan ikili ticaret hacmimin yaklaşık yüzde 30'luk bir artışla 2021'de 8 milyar doları aştığına dikkati çekti.

Nisan ayında Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na gidiş-dönüş uçuşların en çok yapıldığı yerin İstanbul olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Ancak yine de iş birliğimizi bir sonraki seviyeye taşıyabiliriz." dedi.

İki ülkedeki teknoloji sektörleri arasında "doğal sinerji kullanılması gerektiğini" vurgulayan Çavuşoğlu, İsrail ile teknoloji, enerji ve temiz enerji, tarım ve tarım teknolojileri, Türk şirketlerinin deneyimleriyle katkı sağlayabileceği inşaat sektöründe iş birliği alanları bulunduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, buradaki iş insanlara hitaben, "Türkiye-İsrail ilişkilerindeki iniş çıkışlara rağmen iş ilişkilerimiz her zaman güçlü kaldı. Bu, sizlerin emekleri ve Türkiye ile olan bağlarınız sayesinde böyle. İlişkilerimizde yeni bir sayfa ile iş topluluklarımız arasında daha fazla ortaklıkların oluşması için şartlar daha iyi durumda." diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyetinin 5-8 Mart’ta İsrail’i ziyaret ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, 100 Türk firmasının yer aldığı TİM heyetinde 400'den fazla İsrailli firma ile 1000'i aşkın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, "Türkiye'nin güçlü ekonomisi, gelişmiş altyapısı ve nitelikli işgücü tüm potansiyel yatırımcılar için caziptir. Mesajlarımızı İsrail iş çevrelerine ileteceğiniz konusunda size güveniyoruz." dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    One Minute !
    Cevapla
  • hakkkk 1 yıl önce Şikayet Et
    filistine ağlarken bir yandan da israille güle oynaya anlaşmalar yapılıyor.. bu nasıl çelişki böyle
    Cevapla
  • filistin 1 yıl önce Şikayet Et
    israil bugünlere geldiyse eğer, türkiye sayesinde malesef.. milletimiz ve devletimiz için utanç verici bir durum!!
    Cevapla
  • polat 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletler arasında dostluk yoktur..çıkar ilişkileri vardır..ama hep biz kandırılıyoruz....
    Cevapla
  • HAXOY 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman işgalci İsrail Türkiye ile yakınlaşmış ise, kısa bir zaman sonra İsrail Filistinli kardeşlerimize şiddetli saldırılar yapıyor. Tarih tutun en geç bir ay içinde tekrar şiddetli saldırılar yapacaklar. İsrail ile dost olunmaz. Maalesef bunu anlayamıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor