Başkan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatı TÜRGEV’e bağışladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatı TÜRGEV’e bağışladı. TÜRGEV de; söz konusu tazminatı TÜRKEN Vakfı’na bağış olarak gönderme kararı aldı.

Başkan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatı TÜRGEV’e bağışladı
Başkan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatı TÜRGEV’e bağışladı
GİRİŞ 26.05.2022 17:09 GÜNCELLEME 26.05.2022 17:33
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ABD'de ve İngiltere'de birlikte kurdukları, ABD'ye ve İ̇ngiltere'ye gelen Türk öğrencilere baş̧ta konaklama ve burs olmak üzere imkanlar sağlayarak destek olmayı amaçlayan TURKEN Vakfı'nı hedef alması ve "Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde" iddiasında bulunmasına tepkiler sürüyor.

TÜRGEV: AHLAKSIZ İFTİRALARLA SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından açıklamada bulundu ve "Dün irtica paranoyasıyla bu ülkenin vakıflarına zulmeden zihniyet, bugün gönüllülük esasıyla gençlerimiz, çocuklarımız için çalışan biz sivil toplum kuruluşlarını baskı altına almaya, bizleri ahlaksız iftiralarla sindirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

TÜRGEV; Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatı vakıflarına bağışladığını açıkladı. Açıklamada; "Sayın Cumhurbaşkanımız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme tarafından kendisine ödeme cezasına çarptırıldığı manevi tazminat bedelini TÜRGEV'e bağışlamıştır" denildi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) açıklaması şöyle:

"Dün irtica paranoyasıyla bu ülkenin vakıflarına zulmeden zihniyet, bugün gönüllülük esasıyla gençlerimiz, çocuklarımız için çalışan biz sivil toplum kuruluşlarını baskı altına almaya, bizleri ahlaksız iftiralarla sindirmeye çalışıyor."

"Biz bu çabayı hem beyhude hem de kötü niyetli bir çaba olarak görüyoruz. Buna mukabil bizler dün olduğu gibi bugün de hak bildiğimiz davamız için, bu vatan için, bu ülkenin gözleri ışıldayan pırıl pırıl gençleri, çocukları için mücadele etmekten bir adım geri durmuyoruz."

"Dur durak bilmeden çalışıyoruz. Bu şerefli mücadelemizde desteğini her daim arkamızda hissettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a en derin şükranlarımızı ifade ediyoruz."

"Sayın Cumhurbaşkanımızın son 20 yılda ülkemizin demokratikleşmesi ve kalkınması için verdiği mücadele aynı zamanda sivil toplum alanını genişletmiş ve özgürleştirmiştir."

"Cumhurbaşkanımız bu ülke için çalışan gönüllü kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına her ne vakit bir saldırıda bulunulsa güçlü desteğini en net şekilde ortaya koymuştur."

"Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme tarafından kendisine ödeme cezasına çarptırıldığı manevi tazminat bedelini TÜRGEV'e bağışlamıştır."

"Cumhurbaşkanımızın bu hamlesi bugüne kadarki desteğini taçlandıran sembol niteliğinde bir hamle olmuştur. Vakıf yönetimimiz bu bağışı Vakıf senedimizde belirtilen hukukî maddeye istinaden TÜRKEN Vakfı'na bağış olarak gönderme kararı almıştır. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz."

"Bu ülkenin gençleri, çocukları, sivil toplum kuruluşları, gönüllük esasına göre çalışan tüm hayır kurumları adına kendilerine minnettarlığımızı ifade ediyoruz."

"Bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki sivil toplum, güçlü birey, güçlü aile ve güçlü toplum için bir imkandır. Ancak güçlü bireyden, güçlü aileden ve güçlü toplumdan korkanlar sivil toplum düşmanlığı yaparlar. Bize kin ve düşmanlık besleyenlere sesleniyoruz. Bizden korkmayın."

"Sivil toplumdan korkmayın. Güçlü bireyden korkmayın. Güçlü aileden korkmayın. Güçlü toplumdan korkmayın. Kin ve nefretle dolup taşanlara şifa ve sevgi diliyoruz…"

KAYNAK: SABAH - TOLGA ÖZLÜ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 51
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal bey....banada hakaret et....zira ödemeler yaklaşıyor'''''''':-)
    Cevapla
  • Fatih34 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağış yerini bulmuş...
    Cevapla
  • Reis Hürdolaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam nasıl gayya çukuruna düştü be. Bir tongaya getirdiler adamı birden itibarı 8 şiddetli deprem etkisi gibi kadar yerle bir oldu. İftira ve yalan şeytanların suflörlüğüyle gelinecek sonuç budur. Allah Reis güç versin. Ha Kılıçdaroğlu CHP'ni başında durmaya devam etsin.
    Cevapla
  • Paşabey 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay yaşayasın REİS! Müptezeli iki kere vurmuş, o ders almadıkça REİS tazminat almaya devam ediyor.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    İdda ettiği derneğe gönderilmesi güzel olmuş. Hatta direk kemalin hesabından havale yapmayı şart koşmak lazım. Yarın öbür gün bunuda karalamaya kalkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim