29 MAYIS | Otobüs, Metrobüs, Marmaray, Tramvay, Metro, Vapur Hattı ücretsiz mi? İstanbul'un Fethi…

İstanbul Fethi’nin 569’uncu sene-i devriyesinde toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı? İlk olarak Marmaray’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla beraber gözler İstanbul’daki ve diğer şehirlerdeki toplu taşıma araçlarına çevrilmişti. İstanbul özelinde, bu araçlar arasında İETT; Otobüs, Metrobüs, Marmaray, Metro ve Vapur Hattı (Şehir) bulunuyor. İşte, toplu taşımaya dair yapılan son açıklama…

29 MAYIS | Otobüs, Metrobüs, Marmaray, Tramvay, Metro, Vapur Hattı ücretsiz mi? İstanbul'un Fethi…
29 MAYIS | Otobüs, Metrobüs, Marmaray, Tramvay, Metro, Vapur Hattı ücretsiz mi? İstanbul'un Fethi…
GİRİŞ 27.05.2022 15:17 GÜNCELLEME 27.05.2022 15:17

Her gün yüz binlerce vatandaşın kullandığı toplu taşıma araçları, yılın belirli günlerinde ücretsiz hizmet vermektedir. Özellikle ulusal günlerde ve dini bayramlarda buna yönelik uygulama yapılmaktadır. Bunun dışında toplumu yakından ilgilendiren tarihi gelişmelerde de benzer bir yöntem izleniyor. Bu tarihi olaylar arasında da İstanbul’un Fethi var.

Hazreti Muhammed (S.A.V.) Efendimizin Hadis-i Şerifine nail olan muzaffer Osmanlı İmparatorluğu ordusu, 1453 yılında şehri Bizans’tan teslim almıştı. Efendimiz, İstanbul için “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan; o ordu ne güzel ordudur” telkininde bulunmuştu.

Bu Hadis-i Şerifi ünlü hadis alimi İmam Buhari nakletmiştir. Bu sebeple, İstanbul’un yedi cihana hükmetmiş bir İmparatorluğa başkent olması dışında, kutlu görevin işareti olduğu da bilinen bir gerçek.

İETT'ye bağlı bir otobüs garı

Bu yıl, 29 Mayıs Pazar günü İstanbul’un Fethinin 569’uncu yıldönümü olması öne çıkıyor. Bu sebeple, toplu taşımada da birtakım uygulamalara gidildi. Peki, Marmaray; İETT, otobüs, Metrobüs ve Metro ücretsiz olacak mı? İşte son gelişmeler…

MARMARAY ÜCRETSİZ Mİ?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na bağlı Marmaray, 29 Mayıs Pazar günü İstanbul’un Fethi sebebiyle yolcularına ücretsiz hizmet verecek.

Marmaray

28 Mayıs’ı 29 Mayıs’a bağlayan geceden 29 Mayıs Pazar günü saat 23.59’a kadar yolcu kabulü için herhangi bir ödeme alınmayacak. Gebze-Halkalı istikameti boyunca vatandaşlar ücretsiz kullanımdan faydalanabilecek. Marmaray'dan yapılan paylaşım şu şekilde:

OTOBÜS, METROBÜS, METRO, VAPUR HATTININ SON DURUMU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İETT (Otobüs), Metrobüs, Metro ve Vapur Hattı da, 29 Mayıs Pazar günü boyunca yurttaşa ücretsiz hizmet verecek. Bu karar, İBB Meclisi’ndeki AK Parti – MHP Koalisyonu sonucunda verilen bir teklifle alınmıştı. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun ve arkadaşlarının bu yöndeki teklifi Meclis’e sunulmuştu. Bu sonuçla beraber 13 Eylül’de şehirdeki toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi kararlaştırılmıştı.

Metrobüs aracı

Tevfik Göksu konuya ilişkin yaptığı paylaşımda: “Aziz İstanbullular… 13 Eylül 2021’de İBB Meclisi’nde oy birliği ile aldığımız kararla, 29 Mayıs’ta İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümünde, İstanbul’daki toplu ulaşım araçları ücretsizdir. Bilgilerinize…” ifadelerini kullanmıştı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun sosyal medya gönderisi

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti