Uluslararası Kurban sempozyumu düzenlenecek

İHH, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3-5 Haziran tarihleri arasında 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu düzenlenecek.

Uluslararası Kurban sempozyumu düzenlenecek
Uluslararası Kurban sempozyumu düzenlenecek
GİRİŞ 28.05.2022 11:35 GÜNCELLEME 28.05.2022 11:35

2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu, Kurban temasıyla 3-5 Haziran tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sempozyum, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek.

AKADEMİSYENLER VE STK TEMSİLCİLERİ KATILACAK

Onursal Başkanlıklarını İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yaptığı sempozyumun Düzenleme Kurulu’nda akademi ve sivil toplum kuruluşlarından 18 isim bulunuyor. 7 ülkeden katılımcının hazır bulunacağı panelin Bilim Kurulu’nda ise, 12 farklı üniversiteden 30 akademisyen görev alıyor.

İKİNCİ GÜN 5 OTURUM DÜZENLENECEK

Sempozyumun ilk gününde, açılış konuşmaları ve protokol konuşmalarının yanı sıra Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Mûsikîsi Korosu Mûsikî Dinletisi düzenlenecek.

Sempozyumun ikinci gününde ise, 5 farklı oturum gerçekleştirilecek. 28 akademisyenin söz alacağı oturumlarda, “Kurbanın Tarihçesi”, “Klasik Fıkıh Doktrininde Kurban”, “Diğer Fıhkî Mezheplerde Kurban”, “Bireysel, Toplumsal ve İktisadî Açıdan Kurban” ve “Kurbanla İlgili Güncel Meseleler” gibi çeşitli konularda sunumlar yapılacak.

FARKLI KONULARDA SUNUMLAR YAPILACAK

Sempozyumun üçüncü ve son gününde ise, 4 farklı oturumda akademi camiasından ve sivil toplum kuruluşlarından 17 katılımcı dinleyicilere hitap edecek. Oturumlarda, “Yurtiçinde Kurban Uygulamaları”, “Yurtdışında Kurban Uygulamaları”, “Sivil Toplum Kuruluşları” gibi ana başlıklar altında çok sayıda konu konuşulacak. Dördüncü ve son oturum ise, “Genel Değerlendirme Oturumu” olarak planlandı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!