Son dakika: MSB'den Yunanistan'a Ayasofya tepkisi: 1453 mesajı!

Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı'ndan Yunanistan'a Ayasofya tepkisi geldi.

GİRİŞ 29.05.2022 23:25 GÜNCELLEME 29.05.2022 23:25
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İstanbul'un fethinin 569'ncı yıl dönümüne ilişkin, "Yüzyıllar boyunca cami olarak kullanılan Ayasofya 1453'ten bu yana Türk milletinin koruması altındadır" açıklamasında bulundu.

MSB, İstanbul fethinin 569'uncu yıl dönümüne ilişkin Twitter'dan mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda "569 yıl önce fethedilen İstanbul'a Roma İmparatorluğu'nun veya Bizans'ın hayalini kurarak bakmak kuruntudan ibarettir. 1000 yıl öncesine özlem duyanlar kimin yayılmacı, kimin barışa engel olduğunu açıkça ortaya koymaktadır" ifadeleri kaydedildi.

'AYASOFYA, TÜRK MİLLETİNİN KORUMASI ALTINDADIR'

Yapılan açıklamanın devamında, Ayasofya Camii'nin Türk milletinin koruması altında olduğu vurgulanarak, "Yüzyıllar boyunca cami olarak kullanılan Ayasofya 1453'ten bu yana Türk milletinin koruması altındadır. Ayasofya için güya üzülenlerin, 1500'lü yıllardan kalan ve her biri kültürel birer miras olan Yunanistan'daki camilerin yıkılarak yerine sinema ve sergi salonu, konaklama yeri, depo yapılmasına karşı çıkmaması da iki yüzlülükle bile açıklanamayacak kadar vahim bir durumdur. Müslümana ölünce mezar yeri bile vermeyen Yunanistan yönetimi, kendi halkını ham hayallerle kandırıp, kendi çıkmaz gerçeklerini örtmeye çalışmaktadır. Güneş balçıkla sıvanmaz. 569 yıl önce İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve kahraman ordusunu rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 90
  • Efdal 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul dünyanın en güzel şahri Camileri tarihi yapıları içinde yaşayan iyi insanlarıyla hep Türklerin kalsın inşallah kıyameti haşre kadar
    Cevapla
  • REŞAT SEV 1 yıl önce Şikayet Et
    bütün hırıstiyan alemi birçok camilerimizi yıkmışlar ve yakmışlardır biz onların ibadet yerlerini korumusuzdur artık değerlerimnize sahip çıkmamız lazım yunan hep kaşınır durur
    Cevapla
  • AYDER 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan, kendi vatanında, tabansız, halkın %75 Arnavut, Türk, Boşnak,Makedon. Bir başka konu, Doğu Roma, ve Bizans la uzaktan yakından ilgileri yok. Tek doğruları ABD ve AB uşaklığı.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço kaşınma
    Cevapla
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Yunan uzantısı olan CHP'den cesaret alıyor. CHP var oldulça sesleri çıkmaya devam eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar