2022 YKS 1.2. ve 3. oturum sınavları ne zaman? TYT, AYT, YDT sınav yerleri erişime açıldı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav yerleri belli oldu. Üç farklı oturumda uygulanacak olan YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT), üçüncü oturumu ise Yabancı Dil Testi (YDT) olarak tamamlanacak.

2022 YKS 1.2. ve 3. oturum sınavları ne zaman? TYT, AYT, YDT sınav yerleri erişime açıldı!
2022 YKS 1.2. ve 3. oturum sınavları ne zaman? TYT, AYT, YDT sınav yerleri erişime açıldı!
GİRİŞ 07.06.2022 08:51 GÜNCELLEME 07.06.2022 08:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversite hayali kuran yüzbinlerce genç bu yıl uygulanacak olan YKS yerleri erişime açıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı için (YKS) ÖSYM AİS ekranı üzerinden işlem yapılacak. Peki YKS sınav yeri nasıl sorgulanır?

DGS geç başvuru ücreti ne kadar, nasıl yatırılır? Dikey Geçiş Sınavı geç başvuru tarihi...DGS geç başvuru ücreti ne kadar, nasıl yatırılır? Dikey Geçiş Sınavı geç başvuru tarihi...

YKS 2022 NE ZAMAN?

  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 1. Oturum (TYT), 18 Haziran 2022 tarihinde saat 10:15'de uygulanacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir.

  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 2. Oturum (AYT), 19 Haziran 2022 tarihinde saat 10:15'de uygulanacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 3. Oturum (YDT), 19 Haziran 2022 tarihinde saat 15:45'de uygulanacak. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

YKS

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Üniversite Sınavı

SINAV HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

YKS'YE KAÇ KİŞİ GİRECEK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS’ye başvuran adayların sayısının 3 milyon 243 bin 425 olduğunu duyurdu.

18 Haziran Cumartesi günü uygulayacak Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) başvuran aday sayısı: 3.234.409

19 Haziran Pazar günü sabah oturumunda uygulayacak Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) başvuran aday sayısı: 2.056.512

19 Haziran Pazar günü öğleden sonra oturumunda uygulayacak Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuran aday sayısı: 168.430

ADAYLARA UYARI

ÖSYM resmi internet sitesinde yaptığı duyuruda adayların 2022-YKS 1’inci Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2’inci Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklarını belirtti. Ayrıca 2022-YKS 3’üncü Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için ise adayların saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklarına dair uyarıda bulundu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün konuya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım şöyle: “Değerli YKS adaylarımız, 2022-YKS Sınava Giriş Belgeleri adaylarımızın erişimine açılmıştır. 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz YKS’ye girecek adaylarımız sınav yerlerini ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler. Sınava Giriş Belgesi ve Fotoğraflı Geçerli Kimlik Belgesi olmadan sınava giremeyeceğinizi unutmayınız. Tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum.”

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    ben okulumu ögrendim bile
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık