AÖL sınav tarihleri: Açık Öğretim Lisesi 2022 sınavları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav tarihini açıkladı. Adaylar, kayıt yenileme yaparken seçtikleri derslerden sorumlu tutulacak. Peki AÖL sınavı ne zaman?

AÖL sınav tarihleri: Açık Öğretim Lisesi 2022 sınavları ne zaman?
AÖL sınav tarihleri: Açık Öğretim Lisesi 2022 sınavları ne zaman?
GİRİŞ 07.06.2022 10:11 GÜNCELLEME 07.06.2022 10:11

Açık Öğretim Liselerinde eğitim alan öğrenciler için dönem içerisinde toplam üç sınav düzenleniyor. İlk iki sınavı geride bırakan öğrenciler üçüncü sınavın yapılacağı tarihi merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre üçüncü yani son sınavlar Temmuz ayında yapılacak. Adaylar kayıt yenileme yaparken seçtikleri derslerden sorumlu tutulacak. Henüz sınavların yapılacağı gün ve saat bilgisi paylaşılmadı.

AÖL 3. SINAV NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem sınavları ile ilgili heyecan başladı. İlk iki dönem sınavları tamamlandı. Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınavı e-Sınav olarak Temmuz ayında gerçekleşecek.

AÖL Sınav Tarihleri

AÖL SINAVLARI NASIL YAPILACAK? 

Yayınlanan yeni takvime göre AÖL sınavları e-Sınav şeklinde gerçekleştirilecek. 

Öğrencilere her dersten 20 soru yöneltilirken sınav süresi ise 25 dakika olarak belirlendi. Adayların sınava katıldıkları dersi başarıyla geçmeleri için en az 45 puan almaları gerekiyor. Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için en az 9 soruya doğru yanıt vermeleri gerekmektedir. Bakanlık değerlendirme işlemlerinde her doğru yanıtın puan olarak karşılığını 5 olarak belirlemiştir.

Açık Öğretim Lisesi

E-SINAV NASIL OLACAK?

Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 15 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir. 

Seçilen derse ait sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır. 

Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır. 

Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içinde bitirmeyen öğrenciler için 25 dk. sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecektir. 

Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan oturum herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar “bir defaya mahsus” sınava kaldıkları yerden devam edeceklerdir. 

Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ait puanı “Sıfır” olacaktır. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler içinde mevcut derslerinden sınava katılmaması hâlinde katılmadığı ders/derslerden “Sınava Girmedi” olarak işlem yapılacaktır. 

Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir.

AÖL ŞİFRE YENİLEME İŞLEMİ

Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan ‘şifremi unuttum’ seçeneğinden veya (MEBİM) "444 0 632" danışma hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi