Y.U Numarası Nedir? ÖSYM üzerinden YU numarası nasıl alınır?

Yabancı uyruklu vatandaşların, ÖSYM tarafından düzenlenen herhangi bir sınava katılabilmesi için Y.U numarasına sahip olması gerekmektedir. Y.U numarası ÖSYM’nin resmi internet sitesinden alınabiliyor. İşte Y.U numarası hakkında merak edilenler…

Y.U Numarası Nedir? ÖSYM üzerinden YU numarası nasıl alınır?
Y.U Numarası Nedir? ÖSYM üzerinden YU numarası nasıl alınır?
GİRİŞ 02.06.2022 08:52 GÜNCELLEME 02.06.2022 08:56

Yabancı Uyruk No Edinme işlemleri ÖSYM resmi internet sitesinden kolayca alınabiliyor. T.C kimlik numarası olmayan adaylar için sağlanan bu hizmet sayesinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınavlara başvuru yapılabilecek. T.C. Kimlik Numarası sahibi, Pembe/Mavi Kart sahibi ve/veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından (MERNİS'ten) verilmiş 9 ile başlayan kimlik numarası olan adaylara YU numarası verilmez.

Y.U Numarası Nedir?

YU Numarası; T.C. Kimlik Numarası olmayan adayların ÖSYM tarafından düzenlenen herhangi bir sınava başvurabilmeleri için sahip olmaları gereken üyelik numarasıdır.

Y.U. Numarası Nasıl Alınır?

YU numarası almak için aşağıdaki adımları uygulayınız:

  1. http://ais.osym.gov.tr/YabanciUyruk/YabanciUyrukNoEdinme sayfası üzerinden YU Edinme Formunu doldurunuz.

  2. Forma girdiğiniz tüm bilgilerin doğruluğu kontrol ediniz ve doğruluğuna emin olduktan sonra "KAYDET" butonuna basınız.

  3. "KAYDET" butonuna basıldığında "YU No Talep Formu" oluşturulacak ve sistem tarafından 7 gün geçerliliği olan bir "BELGE KODU" otomatik olarak üretilecektir.

  4. "YU No Talep Formu"nun çıktısını alınız ve 7 gün içerisinde bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğüne çıktıyla birlikte başvurunuz.

  5. YU Numarası edinmenize engel bir durum yoksa 0 ile başlayan ÖSYM YU Numarası sistem tarafından verilecektir.

  6. KKTC dışındaki yurt dışı adayları 444 6796 ÖSYM Çağrı Merkezini arayarak YU Aday Kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Belge Kodunuzun geçerliliği 7 gündür. 7 gün içerisinde bir sınav koordinatörlüğüne başvurmadığınız takdirde belge kodunuz sistemden otomatik olarak silinecektir.

0 ile Başlayan YU Numarası Nedir?

T.C. Kimlik Numarası veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş 9 ile başlayan YU numarası olmayan adaylara sadece ÖSYM ile ilgili işlemlerde kullanılmak üzere ÖSYM tarafından verilen 11 haneli tekil üyelik numarasıdır.

0 ile Başlayan YU Numarası Nasıl Edinilir?

T.C. Kimlik Numarası veya 9 ile başlayan YU Numarası olan adaylara ÖSYM tarafından YU Numarası verilmemektedir.

9 ile Başlayan YU Numarası Nedir?

Yabancı Kimlik No, 11 haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerekli şartları sağlayan yabancılara verilmiş tekil bir sayıdır.
9 ile başlayan YU Numarası bulunan adaylara ÖSYM tarafından ÖSYM YU Numarası verilmemektedir. Adaylar başvurularında 9 ile başlayan YU Numaralarını kullanabilirler.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi