Sigara nedeniyle oksijen makinesine bağımlı kaldı; gençlerin ibret almasını istedi

Şırnak’ta 12 yaşından beri sigara içen ve akciğer hastalığı nedeniyle 5 yıldır da oksijen makinesine bağımlı yaşayan Mehmet Erener (56), 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde gençlerin kendisinden ibret almasını istedi.

Sigara nedeniyle oksijen makinesine bağımlı kaldı; gençlerin ibret almasını istedi
Sigara nedeniyle oksijen makinesine bağımlı kaldı; gençlerin ibret almasını istedi
GİRİŞ 01.06.2022 03:44 GÜNCELLEME 01.06.2022 03:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gazi Paşa Mahallesi'nde oturan 9 çocuk babası Mehmet Erener, 5 yıl önce nefes darlığı sorunu yaşayınca Ankara’da doktora gitti. Akciğerinde sorun tespit edilen Erener’e, 12 yaşında çevresindekilere özenerek başladığı sigarayı bırakması tavsiye edildi. Ancak buna rağmen sigarayı bırakmayan Erener’in rahatsızlığı ilerledi, yatağa ve oksijen makinesine bağımlı hale geldi.

Yatağının başında 3 oksijen makinesi bulunan Erener, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle, gençlerin kendisini görerek sigaraya yaklaşmamasını istedi. Erener, "Baktım millet içiyordu, ben de içeyim dedim. İlk başlarda keyfine içtim. O zamanlar dışarı çıkıyorduk. Sigara fazla etkilemiyordu. Evlerimiz, tarlalarımız vardı. Artık o da yok. İçerde sigara içe içe mahvolup gidiyoruz. Rahatsızlığım sigaradan başladı. Akciğerimde sıkıntılar oldu. Nefes alamadım, Ankara’ya gittim. Orada 2 hafta yattım. Ondan sonra geldim yine sigaraya başladım. Aynı sıkıntıları yaşadım. Ben sigara içtiğim zaman bir hafta sonra tekrar eski halime geliyorum. Artık bir sigara dahi içsem fark ediyor. Oksijen cihazları olmadan 2 saat dahi nefes alamıyorum. 5 yıldır bu cihazlara bağlıyım. Gençler kendilerini bu seviyeye getirmesinler. Bu cihazlarımı görsünler. Bir akşam 2 saat bile cihazlara bağlanmamayım dersem yatamam. Nefes alamıyorum" dedi. 

Arkadaşlarının yanına çıkamadığını, gezemediğini ifade eden Erener, "Piknik yapamıyoruz. Öyle bir duruma gelmişiz ki yatağa mahkum kalmışız bu sigara yüzünden. Gençlere tavsiyem, bu sigarayı içmesinler. Benim gibi yataklara düşmesinler. Sigara insanı öldürür" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • sevgi 1 yıl önce Şikayet Et
    sigara yasaklansın. 18 yaşın altındakiler bulunduramasın.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne ki? Amerikan nişasta bazlı şekeri de kanser yapıyor ama ithalatında sıfır vergi. Derdiniz ne sizin içen içer bir bitmedini yeter yahu.
    Cevapla
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    kayınbaabmda aynı şekilde vefat etti
    Cevapla
  • sigarayı bırakın 1 yıl önce Şikayet Et
    babamda ben zevkimden vazgeçmem diyordu şimdi cihaza bağlı ve sigarayı bıraktı.çok perişan.aklı olan bırakır.ben 7 yıl içtim 21 yıl oldu bırakalı.62 yıl içmiş babam bırakıyorsa herkes bırakabilir
    Cevapla
  • Epiglottis 1 yıl önce Şikayet Et
    Dayıma Allah kolaylık versin sigara zararlı evet ama bu bilince ulaşamamış bir toplumuz maalesef . Sebebi ise Yeşilçamdaki toplumu yanlış yönlendiren filmlerdir..
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum . Adamın sol gözü kahverengi sağ ise mavi
    Cevapla
  • Abbas kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    O mercek yani bir gözü görmüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak