Kadir Has üniversitesi öğrencisinden skandal kare! İslami değerlerle dalga geçtiler

Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinden Kardelen Güder ve arkadaşları, Atatürk’ün Kabe’ye oturduğunu gösteren bir fotoğraf paylaştı. Paylaşılan kare sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

Kadir Has üniversitesi öğrencisinden skandal kare! İslami değerlerle dalga geçtiler
Kadir Has üniversitesi öğrencisinden skandal kare! İslami değerlerle dalga geçtiler
GİRİŞ 03.06.2022 00:56 GÜNCELLEME 03.06.2022 13:08
Bu Habere 770 Yorum Yapılmış

Türkiye’de İslam karşıtlığının vuku bulduğu son hali endişelendirdi.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde “Kutsal İnek Bayramı” adı altında İslam'a hakaret edilmesinin ardından bir skandal da Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinden Kardelen Güder ve arkadaşlarının, Yüce dinimiz İslam'ı alaya aldıkları bir kareyi sosyal medyada paylaşmaları büyük tepki çekti.

SKANDAL KARE YOĞUN TEPKİ ÇEKTİ

Güder'in 'Canım ailem iyi ki varsınız' yazdığı ve arkadaşlarının da bulunduğu paylaşımda, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen Kabe'nin üzerine oturduğu görsel yer aldı.

Kardelen Güder'in yoğun tepkiler sonrası sosyal medya hesabını kapattığı görüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter'da Mustafa Kemal Atatürk'ün bir fotoğrafının, Kabe üzerine konumlandırılmış şekilde görselinin paylaşılmasının ardından harekete geçti.

Savcılık, şüpheli hakkında "5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından resen soruşturma başlattı.

Savcılık ayrıca şüphelinin tespiti ve gözaltına alınması için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne talimat verdi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 770
  • Insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan oğlunun hadsizligi. Birgün öleceğini bile bile hesap vereceğini bile bile yaratanına meydan okuyacak kadar hadsiz lik cahillik. Allah ı Rab olarak resulü peygamber olarak Atatürkü muzu bu vatani kurtaran kuran olarak sevemiyor aynı gönüle sığdıramıyoruz bir türlü.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu hadsizleri kahru perişan etsin
    Cevapla
  • VEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    iyice ipin ucunu kaçırdınız geri zekalılar Atatürk le kabe yi bütünleştirmek veya onun yerine koymak akıllı insanın işi değil de siz deli de değilsiniz olsa olsa fitneci fesat provakatör olursunuz İnsanları da Atatürke düşman yaparsınız ancak aklı kıtlar
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Birinin saçı yeşil.birinin burnunda demir.birinin bacağında dövme.Ataturku aniyolar sözde.ataturk bu ülkeyi sizin gibi ahlak yoksunu,özenti bozuntusu insanlarımi birakti.ha Kabe ile İslam ile ilgili yaptığınıza bişey demiyorum.belliki o işiniz kişiliğiniz zaten.islama Ebu cehiller,sufyanlar,Ebu lehepler yani atalariniz zarar veremedi.siz hiç veremezsiniz.bunun için it ürür kervan yürür derler
    Cevapla
  • yakup ceylan 1 yıl önce Şikayet Et
    cahiller
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne cahili kardeşim soytarı bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi