Emniyet düğmeye bastı... Hanefi Avcı'nın da rütbeleri geri alınacak

37 kişinin hayatını kaybettiği "6-8 Ekim olayları"nın azmettiricisi tutuklu yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sahip çıkan Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında soruşturma açıldı.

Emniyet düğmeye bastı... Hanefi Avcı'nın da rütbeleri geri alınacak
Emniyet düğmeye bastı... Hanefi Avcı'nın da rütbeleri geri alınacak
GİRİŞ 03.06.2022 17:52 GÜNCELLEME 03.06.2022 17:52
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Sabah'ta yer alan habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü, Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı ile tepki çeken eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun’un ardından bu kez Hanefi Avcı’nın rütbelerinin geri alınması için düğmeye bastı.

AVCI HDP'YE YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı ile tepki çeken eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun'un ardından bu kez Hanefi Avcı'nın rütbelerinin geri alınması için düğmeye bastı. Avcı'nın, katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı aklamaya çalışırken HDP'ye de yeşil ışık yaktı.

Hanefi Avcı, Selahattin Demirtaş'ı savundu: Aylarca FETÖ'nün evlerinde kaldımHanefi Avcı, Selahattin Demirtaş'ı savundu: Aylarca FETÖ'nün evlerinde kaldım

"PKK ELEBAŞININ HEYKELİNİ DİKECEĞİZ' SÖZÜ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜYMÜŞ

Hanefi Avcı, o programda, kamuoyunda "6-8 Ekim olayları" olarak bilinen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili olarak 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Terör Örgütü Üyesi Olmak, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Suç İşlemek' iddialarıyla tutuklanan Demirtaş'a destek vermiş ve Selahattin Demirtaş'ın "Fikir ve konuşma özgürlüğünün ihlal edildiğini" ileri sürdü. Avcı, aynı programda, Demirtaş'ın 'PKK elebaşının heykelini dikeceğiz' şeklindeki ifadelerinin ise "Konuşma ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini" söyleyecek kadar ileri gitmişti.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AVCI'YA SORUŞTURMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu programda Hanefi Avcı'nın kurduğu cümleler ile "6-8 Ekim olaylarına ilişkin yapılan kışkırtıcı sokak çağrısının ve silahlı terör örgütüne yönelik açıklamaların hukuka uygun olduğu izlenimi yaratmaya çalıştığı" gerekçesi ile soruşturma başlattı. 7145 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 26. Maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 35. Madde doğrultusunda yürütülen soruşturma Avcı aleyhine sonuçlanırsa rütbeleri geri alınacak. Emekli Emniyet Müdürü Avcı, aynı televizyon programında; "geçmişte bir dönem FETÖ'ye bağlı ışık evlerinde kaldığı" ve "Çocuklarının FETÖ okullarında eğitim aldığına" yönelik ifadeler de kullanmıştı.

KAYNAK: SABAH - ÖMER ÇETİN
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 119
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da sapıttı
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam cezasının olmadığı yerde her türlü ihanet normaldir. Makam mevkileri oldukça, Maaş aldıkları müddetçe devletin adamı olurlar. Ne zaman kuyrukları kapının arasından kurtulursa işte o zaman kimin parasını yerse onun kılıcını sallar.
    Cevapla
  • Cıajans 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalındı. Bu tiplerle terörle mücadele yapıldı bu ülkede... Nasıl olur bilmem lakin aynen orduda olduğu gibi bir temizlik lazım.. Adliyesinden iş dünyasına, medyasından akademisyenlere, bürokrasiden meslek kuruluşlarına, sendikalara dek...
    Cevapla
  • Milletin avukatı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç şaşırmadık maskeler düşmeye devam ediyor bu yılanlara sarılan cahiller düşünsün
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Emniyetimiz kime emanetmiş meğer.Sabrı Uzunu bir konuşma sonrası tebrik edip bir fotoğraf da çektirmiştim.Geleceği bilemiyorsun ki.Meğer adamlar düşmanla kol kola ....Yazık ki bunları Emniyetimiz in güvenilir Vatanperverllerinden sanırdık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!