İstanbul'da Maymun Çiçeği alarmı! Hastaneye kaldırıldılar

Sultangazi'de ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi.

GİRİŞ 04.06.2022 09:46 GÜNCELLEME 04.06.2022 10:09
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Sultangazi Habibler Caddesi'nde bulunan eczaneye gelen yabancı uyruklu 2 kişi, ellerindeki yaraları gösterip ilaç istedi.

Eczacı yaraların, 'Maymun çiçeği' olabileceğinden şüphelenerek, yetkililere haber verdi. 2 kişi eczaneden krem alarak çıktı. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. 

TEST SONUÇLARI BEKLENİYOR

Maymun Çiçeği şüphesi olan, 3 kişiye götürüldükleri hastanede test yapıldı. Yaraların nedeni araştırılıyor. Yaraların 'Su çiçeği' nedeniyle oluşmuş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

"MAYMUN ÇİÇEĞİ'NE ÇOK BENZİYORDU"

Eczacı Esra Koca, "Dün hastalar vardı burada. Afgan 2 kişi geldi. Ellerini gösterdiler, ellerinde yuvarlak tohuma benzeyen yaralar vardı. 'Bir saniye' dedim, doktor birini aradım. Doktor fotoğraf çekmemi söyledi. Fotoğraflarını çektim, doktora attım. O da yetkililere haber vermiş. Hastalık Maymun çiçeği olabilir diye şüphelendik. Maymun Çiçeği'ne çok benziyordu. Antibiyotik ilaç kullanmış iyi gelmemiş o yüzden virüs olabilir diye düşündüm. Onlar gittikten sonra her yeri dezenfekte ettim" dedi.

"KOLLARINDA SULU, YANMIŞ GİBİ YARALAR VARDI"

Cadde üzerinde esnaf olan Mehmet Yuvakgil, "Sabah saatlerinde polisler bize fotoğraf gösterdi, 'Bu kişiyi gördünüz mü?' dediler. Biz de neden aradıklarını merak edip araştırdık, Maymun çiçeği olduğunu öğrendik. Aradan 5-6 saat geçtikten sonra emniyet mensupları burayı kapattılar. Fark ettik ki, o çocukları yakalamışlar. 3 Afgan asıllı kişi vardı. Sağlık ekipleri çocukları alıp gitti. Çocukların kollarında sulu, yanmış gibi yaralar vardı. İster istemez tedirginlik oluyor" diye konuştu. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    tıbben her ülke insanının bağışıklık sistemi o ülkenin durumuna göre farklıdır. mesala Afrika -tropikal- iklim kuşağında bir ülkedir,o ülke halkı etkilenmesede bizim o ülkeye giden bir insanımız çoğunlukla o ülke ikliminin hastalığı -sıtma -ya yakalanır.yine Rus yanın katı ikliminde bir rus soğuğa dayanıklı buz gibi suya girerken,bizim oraya giden insanımız zaturre,grip ,donma tehlikesindedir. bu yüzden ülkemize giren insanlar kendilerini etkilemeyen hastalıkları ülkemize taşıyorlar.
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Alayı yalan korku ile dünyayı dizayn etmek istiyorlar. Sıvı satışları başlar yakında. İmzanızı atın zorunluluk sizde haa kimse sıvı olun demiyor. Akıllı olun uyanın millet.
    Cevapla
  • darısı... 1 yıl önce Şikayet Et
    darısı tüm yahudilerin başına ve tüm nemrut vede firavn dinsizlerin başına inşaallah
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    amin inşaallah .
    Cevapla
  • dunkel 1 yıl önce Şikayet Et
    ve böylece tc yede virus uda iki yabanci kisi getirmis oldu
    Cevapla
  • Giray 1 yıl önce Şikayet Et
    Maymun çiçeğini ingilizler getirseydi öpüp başımıza koyardik. Yorum yazan enayiler bilmiyor ki kovid gibi olacak buda. Kışı bekleyin. Bill Gates amca sonraki salgın su çiçeği virüsünden olacak demişti.Masallah cok ileri görüşlü. İstersen yerin dibinde yaşa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi