14 ilde büyük çaplı operasyon! 305 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu satıcılarına yönelik büyük çaplı operasyon yapıldığını ve 305 kişinin yakalandığını duyurdu.

GİRİŞ 10.02.2026 08:13 GÜNCELLEME 10.02.2026 08:59

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 14 ilde sosyal medya ve anlık mesajlaşma platformları üzerinden uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyonlarda 305 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, NSosyal'deki hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, uyuşturucu ticareti yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiğini ve 305 şüphelinin yakalandığını belirtti.

ŞİFRELİ KURYE SİSTEMİ

İstanbul genelinde 5 aydır yürütülen çalışmalar sonucunda mesajlaşma programları ve sosyal medya paylaşım platformunda uçtan uca şifreli gruplar kurarak, bu gruplar üzerinden güvene dayalı kurye sistemi ağıyla ya da bireysel olarak uyuşturucu satıldığının belirlendiği aktaran Yerlikaya, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ortak çalışmalarda, özel ve gizli üyelik sistemiyle oluşturulan gruplardan paylaşılan mesajlaşmalara ulaşılması üzerine bu mecralarda "yönetici", "moderatör" olarak faaliyet gösteren şüphelilerin tespit edildiğini kaydetti.

Şüphelilerin farklı kanal veya gruplar üzerinden de aktif şekilde suç paylaşımları yaparak uyuşturucu ticareti yaptıklarının tespit edilmesi üzerine İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Hatay, Mardin, Adıyaman, Giresun, Kastamonu ve Muş'ta bu sabah eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendiği bilgisini veren Yerlikaya, "Uyuşturucuyla mücadele, yalnızca bir iç güvenlik meselesi değildir. Bu mücadele, küresel bir güvenlik mücadelesidir. Biz, uyuşturucuya topyekun savaş açtık. Bu savaşı da, sadece ülkemiz adına değil, insanlık adına sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Mert 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkede para,bahis,uyuşturucu ve kaçakçılık ile dönüyor işe bak.
    Cevapla
  • Sırrı 1 ay önce Şikayet Et
    Birden zengin olanlara dikkat
    Cevapla
  • balıkcı 1 ay önce Şikayet Et
    Elinize kolunuza saglık
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İnsallah koklerini kuruturlarda uyusturucu belasi ulkemizden gider
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Aksaray ili köy ve kasabaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den Körfez'e "İran savaşına dahil olmayın" uyarısı
Trump, Netanyahu'nun İran teklifini reddetti! 'Bunu neden yapalım ki'