'Nihat Hatipoğlu ve Fahri Kasırga istifa etti' iddiası

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun, YÖK'teki görevlerinden istifa ettiği öne sürüldü.

'Nihat Hatipoğlu ve Fahri Kasırga istifa etti' iddiası
'Nihat Hatipoğlu ve Fahri Kasırga istifa etti' iddiası
GİRİŞ 06.06.2022 09:11 GÜNCELLEME 07.06.2022 06:08
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaylı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi 6 kişinin görevine son verilmiş ve yerlerine 5 yeni üye atanmıştı.

Erdoğan imzaladı! 5 üniversiteye yeni rektör ve YÖK'e 5 yeni üyeErdoğan imzaladı! 5 üniversiteye yeni rektör ve YÖK'e 5 yeni üye

HATİPOĞLU VE KASIRGA'DAN İSTİFA KARARI

SuperHaber'in iddiasına göre; 2015 yılından bu yana YÖK üyeliği yapan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile 2017 yılından beri kurul üyesi olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, YÖK'teki görevlerinden istifa etti.

Fahri Kasırga kimdir ve nerelidir? YÖK'teki görevinden istifa eden Fahri Kasırga biyografisi...Fahri Kasırga kimdir ve aslen nerelidir? 

YERLERİNE GELECEK İSİMLER YARIN BELLİ OLACAK

Haberde yer alan bilgiye göre; Kasırga ve Hatipoğlu'nun istifaları ile boşalan ve geçen hafta yapılan yeni atamalarla boşta bulunan bir üyelik için, yarın YÖK'te seçim yapılacak.

KAYNAK: SUPERHABER
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • İnce siyaset 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkenin üniversite okulları ekonomik gelecegini ,siyasi gelecegin, savunma ve nesillerin bilinçli yetişmesinde direk payı olan bir eğitim kurumlarıdır . Bir ülkenin milli kalkınma projesi buralarda hazırlanır ve burada siyasi tercih yerine ülkenin geleceği için çalışılır . Burada yapılması gereken atanan öğretim görevlisi çok bilgili, donanımlı, dünyada olup bitenlerden haberi olan hocaların liyakatına bakılıp tayininin yapılması çok önemli bir atama olur . Bu ülkemizin geleceği için kırmızı çizgimiz olmalı . Burada siyasi görüş hiç önemli değil önemli olan bilgi birikim olmalı diye düşünüyorum..!
    Cevapla
  • Bahar 1 yıl önce Şikayet Et
    Nihat hoca bari ramazanda devam etsin
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Nihat Hatipoğlu "hükümetin adamı" olduğu gerekçesi ile yemediği hakaret ve küfür kalmadı. Halbuki ne Nihat hoca ne diğerleri Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarının 1 numaralı sorumluları değildi. Çünkü halk Ak Partiye teveccüh göstermiş ve tek başına iktidar yapmıştı ama ne hikmetse muhalefet kanadı yıllarca hep Nihat Hatipoğlu gibi kişileri iktidarın 1 numaralı sorumlusu gösterip hedef almışlardı.
    Cevapla
  • Timur 1 yıl önce Şikayet Et
    sorumlu derken ? Allah tüm fetö ve pkk sevicilerin belasını versin.
    Cevapla
  • Cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    Gorevden affını istemeyen delikanlılar helal olsun. Turkiyenin geldigi durumda istifa mekanizmasi dahi calismiyor du. Adamlar istifa etmis sevip sevmemek ayrı
    Cevapla
  • Medrese 1 yıl önce Şikayet Et
    YÖK bu ülkenin kurumu ama yetersiz bu kurulda cemaat önderleri onlarda yer verilmeli eğitim öğretimde herkes söz sahibi olması gerekir.
    Cevapla
  • Bozok 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz Türkiye Cumhuriyetini ne sanıyorsunuz? Hiç bir eğitimi vasfı olmayan cemaat lideri YÖĶ e görecek öyle mi? İnsanda biraz vizyon olur. İşte bu durumlarda laik devlet yapısının ne kadar gerekli olduğu daha iyi anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ney, cemaat önderleri mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması