Muhalif medyadan skandal haber! Çirkinliği imam hatipe mal etmeye çalıştılar

Bursa'da hem ilkokul hem ortaokul hem de imam hatip lisesini bünyesinde barındıran bir binada "ilkokul okul aile birliği"nin düzenlediği etkinlikte dansöz oynatıldı. Muhalif medya ise fırsatçılık yaparak imam hatip lisesini hedef gösterdi.

Muhalif medyadan skandal haber! Çirkinliği imam hatipe mal etmeye çalıştılar
Muhalif medyadan skandal haber! Çirkinliği imam hatipe mal etmeye çalıştılar
GİRİŞ 06.06.2022 13:39 GÜNCELLEME 06.06.2022 18:44
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde ilkokul, ortaokul ve de imam hatip lisesini bünyesinde barındıran bir binada ilkokulun okul aile birliği yönetimi tarafından düzenlenen organizasyonda dansöz oynatıldı. Muhalif medya ise her zaman yaptığı gibi algı operasyonuyla olayla hiç alakası olmayan imam hatip lisesini hedef gösterdi. Önce okula aile birliği yönetimi, devam eden soruşturma kapsamında da okul müdürü C.Ş. görevden uzaklaştırıldı.

İLKOKUL OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREVDEN ALINMASINA RAĞMEN İMAM HATİP LİSESİNİ SUÇLADILAR

7 Mayıs tarihinde yaşanan skandal sonrası 8 Mayıs’ta ilkokulun okul aile birliği görevden alınmasına rağmen 80 öğrencinin eğitim gördüğü Çalı İmam Hatip Lisesi, sol medyanın yalan haberleriyle skandal bir şekilde sosyal medyada hedef alındı.

Yaptığı dezenformasyon ve yalan haberlerle sık sık gündeme gelen muhalif medya kuruluşları, ilkokul okul aile birliği yönetimi tarafından gerçekleştirilen skandal organizasyonu imam hatip lisesine mal etmeye çalıştı ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla da çirkin olayın imam hatip lisesiyle alakası olmadığı anlaşıldı.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme ve idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında okul müdürü C.Ş. görevden uzaklaştırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"İlimizdeki bir 'İmam Hatip Ortaokulu' hakkında bazı haber sitelerinde yer alan haberlerle ilgili olarak; habere konu olan olayın bahsi geçen okulda gerçekleşmediği, aynı bölgede bulunan başka bir ilkokulda gerçekleştiği tespit edilmiştir. Söz konusu okulun okul aile birliği tarafından sadece kadınlara yönelik olarak ders dışı bir zamanda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili okul yönetimi ve okul aile birliği hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Okul müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmış olup, konu hakkındaki çalışmalar, tüm boyutlarıyla ve hassasiyetle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BURSA İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa İmam Hatipliler Derneği'nden yapılan açıklama şöyle:

Milli Eğitim İl müdürlüğünden alınan resmi bilgilere göre 1000 öğrencili Çalı ilkokulunun ve ortaokulunun bünyesinde bulunan imam hatip ortaokulumuz eğitim görmektedir. Bu okulda 80 İmam Hatip Okulu öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Çalı ilkokulu ve ortaokulu öğrencilerinin sayısı 920'dir.

Resmi yazılarda da görüleceği üzere 07.05.2022 tarihinde icra edilmek üzere Çalı İlkokulu aile birliği okul yararına olacak etkinlik için okul idaresinden 22.04.2022 tarihinde resmi izin talebinde bulunmuş, talep okul idaresi tarafından 28.04.2022 tarihindeki resmi yazısıyla uygun görülerek okulun çok amaçlı salonunda etkinliğin yapılmasına izin verilmiştir.

Resmi bilgi notlarında da görüleceği üzere, etkinlik sırasında istenmeyen olayın yaşanması üzerine okul aile birliği yönetimi okul idaresi tarafından 09.05.2022 okula çağrılmış yaşanan olayla ilgili bilgilerine başvurulmuştur. Çalı ilkokulu Okul aile birliği, yaşanan olaydan dolayı sorumluluklarını yerine getiremediklerini kabul etmiştir. Bu kabulden sonra okul idaresi Çalı İlkokulu okul aile birliği yönetiminin istifasını istemiş ve görevden ayrılmışlardır.

Yaşanan bu talihsiz olayın bir eğitim kurumunda yaşanması bizleri ziyadesiyle üzmüş ve kabul edilebilir olmamakla beraber, yaşanan olayların hiçbir tarafında ve anında okulun bünyesindeki İmam Hatip okulumuzun, öğrencilerimizin, velilerimizin, İmam Hatip Okul aile birliğimizin en ufak bir dahli, bilgisi ve kusuru olmamasına rağmen, sanki bu yaşananların sorumlusunun İmam Hatip okulumuzun gösterilmesi, bu milletin değerlerinden uzak hatta bu millete her fırsatta düşmanlık yapanların kinlerinin ve nefretlerinin alçakça dışa vurulmasıdır.

Yıllardır darbelerle, katsayı ile önü kesilmeye çalışılan, her türlü iftira ile lekelemeye çalıştığınız, kirletemediğiniz ve asla kirletemeyeceğiniz İmam Hatip Okullarımızın sahibi önce Yüce Allah sonra da bu necip milletin milli ve manevi değerlerine bağlı has evlatlarıdır. 

Yaşanan bu olay üstünden İmam Hatip Okullarımıza atılan bu iftiranın hesabını, sorumlulardan hukuk önünde sonuna kadar soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 132
  • Han 1 yıl önce Şikayet Et
    Açık konuşalım bunlar muhalif falan değil. Bildiğin düşman. Haçlıların emrindeki iç düşmanlar. Para akışını takip edin hepsinin pınarı batıda.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasil bir okul muduru bunu yaparki rezillik
    Cevapla
  • Sivassporum 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke haberi göZünüzle okusaydiniz... Müdürle ne alakası var?
    Cevapla
  • Tuğra Tuğ 1 yıl önce Şikayet Et
    kıp kızıl chp yandaşı bir kadın eline aldığı mikrofon ve kendini takip eden kameramanlarla sokak kedisi diye bir başlık atarak röportaj yapıyor hükümet aleyhine çalışıyor halkı seçimlerde resmen ak partiye oy verme diye yönlendiriyor bu kadın basın adı altında sosyal medyada bu işi yapamamalı çünkü basın yayın gazetecilik gibi okulları bitirmeyen bir kişi önüne gelen kişiye mikrofon uzatamaz sokakta nabız yoklayamaz bu kadına derhal soruşturma açılmalı
    Cevapla
  • nevizade 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar chp hareketleridir. Onlar çok severler çalgıyı, çengiyi.
    Cevapla
  • doğruya doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    imam hatip ya da değil okulda gencecik beyinlerin önünde bunun yaşanması çok mu normal. Herkes akıl tutulması yaşıyor beyin kalmamış hiç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz