Okuldaki dansözlü skandal sonrası MEB'den yeni karar

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa'da bir okulun aile birliği tarafından düzenlenen dansözlü eğlencenin ardından okul aile birliklerinin okul yönetiminden izin almadan sosyal etkinlik düzenleyemeyeceğini açıkladı.

GİRİŞ 10.06.2022 11:47 GÜNCELLEME 10.06.2022 12:55
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi temas ve açılışlar için Bursa'ya geldi. Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Bursa'ya eğitim alanında 1,7 milyar liralık yeni yatırım müjdesi verdi.

Muhalif medyadan skandal haber! Çirkinliği imam hatipe mal etmeye çalıştılarMuhalif medyadan skandal haber! Çirkinliği imam hatipe mal etmeye çalıştılar

Bursa'da devam eden 510 milyon liralık eğitim yatırımı olduğunu hatırlatan Bakan Özer, "Bursa’da devam eden yatırım miktarı 510 milyon lira civarında. Yeni okul yapımı, güçlendirme, büyük onarımlar olmak üzere. Bugün bu yatırıma 1,7 milyar liralık yeni ilave koyarak Bursa’nın eğitim yatırımını 2.2 milyara çıkartmış bulunuyoruz. Burada en büyük öncelik yatırımı 64 tane bağımsız ana okulu ile okul öncesi eğitime veriyoruz. Oranları arttırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Türkiye genelinde 3 bin yeni anaokulu 40 bin sınıf yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bugün Bursa'ya 64 bağımsız anaokulunu kazandırmanın adımını atıyoruz. Yeni ilave ilkokul ve ortaokulları sistemin içine dahil edeceğiz. 10 ilkokul 15 ortaokul ve liseyi kazandıracağız. 510 milyonluk yatırımı 2.2 milyara çıkartmış bulunuyoruz. Bu yatırımların Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum. Bursa hızlı şekilde ihtiyaçlarını karşılayıp altyapı ile eksiği olmayan, uluslar arası başarılarıyla gündeme gelen Bursa için her türlü çabayla ekibimizin yanında yer alacağız. Desteği olan Bursa Valimize, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Ak Parti İl Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürü ve ilçe milli eğitim müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bursa çok iyi gidiyor. İnşallah bundan sonra çok daha güzel hikayelerle gündemde olacaktır" dedi.

"ÜLKEMİZİN MİLLİ MANEVİYATINA TEZAT TEŞKİL EDEN HİÇBİR ETKİNLİĞE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bursa'da bir okulun aile birliği tarafından düzenlenen etkinlikte Dansöz oynatıldığının hatırlatılması üzerine Bakan Özer şunları söyledi:

"Önce imam hatip okulunda yapıldığına dair bir bilgi geldi. Daha sonra doğru olmadığı ortaya çıktı. Okul aile birlikleri sosyal etkinlik düzenlediği zaman okul müdüründen izin almadan yapabiliyordu. Geniş çerçeve içinde düzenlemeleri yapabiliyordu. Resmi Gazete'de yayınlanan dünkü değişiklikle okul aile birliklerinin tüm sosyal etkinlikleri müdürden izinli ve denetime tabi olacak. Kritik olan konu; ülkemizin milli maneviyatına tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Bedrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Okul aile birliği böyle olursa çocukları da lgbt ye üye olurlar.Ne ekersen onu biçersin...
    Cevapla
  • asker 1 yıl önce Şikayet Et
    Dansözün okulda ne işi var ahlak bozucu seyler
    Cevapla
  • Özgen Öz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailelerin etkisi dahada arttırılsın.Öğretmenler bir şeyden anlamaz.Rey gerekli.
    Cevapla
  • Kılıçaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Okul aile birliği kendini okulun sahibi görüyor.Cami derneği kendini caminin sahibi görüyor. Hiç birinin sorumluluğu da yok .Bir gariplik yokmu bu işte
    Cevapla
  • Umudu Yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabancilara da okul açin onlar ne yapsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı