Ali Erbaş'tan Hz. Muhammed'e (ﷺ) hakaret eden Hindistanlı siyasetçiye sert tepki

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hindistan’da iktidar partisi mensubu bir yetkilinin Peygamberimize (ﷺ) hakaretine sert tepki göstererek “Peygamber Efendimize (ﷺ) yönelik hakaret dolu ifadelerini şiddetle kınıyorum” dedi.

Ali Erbaş'tan Hz. Muhammed'e (ﷺ) hakaret eden Hindistanlı siyasetçiye sert tepki
Ali Erbaş'tan Hz. Muhammed'e (ﷺ) hakaret eden Hindistanlı siyasetçiye sert tepki
GİRİŞ 07.06.2022 11:02 GÜNCELLEME 07.06.2022 11:02

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hindistan’da iktidar partisi mensubu bir yetkilinin Peygamberimize yönelik hakaretlerine sert tepki gösterdi.

Peygamberimize hakaret etti görevden alındı! Partiden ihraç edildi! Peygamberimize hakaret etti görevden alındı! Partiden ihraç edildi!

Yaşanan bu olayın Hindistan’daki ve tüm dünyadaki Müslümanlara uygulanan ayrımcı ve yasakçı politikaların bir sonucu olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Hindistan makamlarını ülkede artan İslam düşmanlığı karşısında politikalarını yeniden gözden geçirmeye ve Müslümanların dini özgürlüklerini temin edecek bir duruş sergilemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Hindistan’da iktidar partisi mensubu bir yetkilinin âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’e yönelik hakaret dolu ifadelerini şiddetle kınıyorum. Hindistan'daki ve tüm Dünya'daki Müslümanlara yönelik sergilenen bu hadsiz tutum, ibadethanelere saldırılardan, başörtüsü yasağına kadar Hindistanlı Müslümanlara uygulanan ayrımcı ve yasakçı politikaların bir sonucudur. Hindistan makamlarını ülkede artan İslam düşmanlığı karşısında politikalarını yeniden gözden geçirmeye ve Müslümanların dini özgürlüklerini temin edecek bir duruş sergilemeye davet ediyorum.”

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti