Terör örgütü PKK/YPG’nin suikastçısı Dilbirin Kaçar MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildi

Son dakika... Terör örgütü PKK/YPG’nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı belirlenen "Rojda" kod isimli Dilbirin Kaçar, MİT'in Suriye'deki operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.

GİRİŞ 07.06.2022 11:22 GÜNCELLEME 07.06.2022 19:24
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/YPG'nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı belirlenen "Rojda" kod isimli Dilbirin Kaçar, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Suriye'deki operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.

"Rojda" kod isimli terörist Dilbirin Kaçar

TERÖR ÖRGÜTÜNE 2015'TE SİİRT'TE KATILDI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, terör örgütüne 2015'te Siirt'te katılan Kaçar, yaklaşık bir yıl Cudi ve Gabar bölgelerinde faaliyet yürüttükten sonra 2016'da Suriye'ye gönderildi.

MİT'ten hassas çalışma! Musul'da terörist avı! İlk görüntülerMİT'ten hassas çalışma! Musul'da terörist avı! İlk görüntüler

Irak'ın Sincar ilçesinde suikastçı eğitimi alan Kaçar, Ocak 2018'deki Zeytin Dalı ve Ekim 2019'daki Barış Pınarı harekatları sırasında örgüt adına çeşitli eylemlerde yer aldı.

TERÖR TİMİNİN SÖZDE KOMUTANIYDI

Kaçar'ın son olarak Türkiye'nin olası harekatına karşı Aynularap bölgesine takviye güç olarak gönderilen timin sözde komutanlığını yaptığı belirlendi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 105
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hainin affı olmaz.. Bunları cezaevinde beslemek aftır..
    Cevapla
  • Muğlalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniye benziyor.
    Cevapla
  • YUSUF.İR 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba çakalların korumayları vardır ben yeni duydum.
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal konuşturun bilgi edinip tek kurşun sarı torbaya koyun . Hapiste bakmak gibi fikir edinmeyin hayinler her zaman hayinlik Eder.
    Cevapla
  • Herif 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpek.nasıl.mahsum.duriyor.ağzi.var.dili.yok.kuyruğunu.bacaklarının.arasına.sokmuş.melun.dinsiz.kitapsız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?