İçişleri Bakanlığı: 18 bin 256 Afgan göçmen geri gönderildi

İçişleri Bakanlığı: "Ocak ayından itibaren 11.646’sı 66 charter seferiyle, 6.610'u tarifeli olmak üzere toplam 18.256 Afganistan uyruklu kaçak göçmen ülkesine geri gönderildi"

GİRİŞ 08.06.2022 10:17 GÜNCELLEME 08.06.2022 11:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kolluk birimlerince düzensiz göçmenlerin yakalanmasına ilişkin denetimler tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye, düzensiz göçle mücadelesini kaynak ülkede başlayan ve yine kaynak ülkede son bulan bir stratejiyle yürütüyor. Türkiye Düzensiz Göç Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı çerçevesinde sürdürülen çalışmalar dahilinde düzensiz göçmenler charter seferler ve tarifeli uçuşlarla ülkelerine gönderiliyor.

YAKLANAN AFGAN GÖÇMENLER GÖNDERİLDİ 

İstanbul ile Iğdır’da 7 Haziran tarihinde gerçekleşen 2 charter seferiyle 452 ve İstanbul Havalimanından tarifeli sefer ile Yalova’da yakalanan kaçak göçmenlerin de bulunduğu 178 kişi ile birlikte bir günde toplam 630 Afganistan uyruklu yabancı ülkesine sınır dışı edildi.
Yalova’da 4 Haziran tarihinde Yalova-Altınova ilçesi Tavşanlı Beldesi İstanbul-İzmir otoyolunda bir kamyon içerisinde araçtan inerek kaçmaya çalışan 37 yabancı göçmen yakalandı. Yalova Valiliğince işlemlerinin tamamlanmasının ardından 6 Haziran tarihinde İstanbul Tuzla Geri Gönderme Merkezine sınır dışı edilmek üzere sevk edildi.
Yalova’da yakalanan Afganistan uyruklu yabancıların da dahil olduğu 178 kaçak göçmen İstanbul Havalimanından 8 Haziran'da gece 02.00 uçağıyla ülkelerine gönderildi. Seyahat belgesi temin edilen ve seyahat planlamaları yapılan 3 bin 188 Afganistan uyruklu düzensiz göçmenin sınır dışı işlemlerine devam edilecek.

25 BİN DÜZENSİZ GÖÇMEN GERİ GÖNDERME MERKEZLERİNDE 

Geri Gönderme Merkezlerinde ve kolluk birimlerinde işlemleri devam eden 89 farklı uyruktan 24 bin 344 yabancı an itibarıyla sınır dışı edilmek üzere idari gözetim altında bulunuyor. Bu yabancılardan 14 bin 255’i Afganistan, 3 bin 681’i Pakistan, bin 823’ü Suriye ve 4 bin 585’i diğer uyruklardan oluşuyor.

34 BİNDEN FAZLA GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

27 Ocak tarihinde Afganistan’a uçuşların açılmasından itibaren 11 bin 646’sı 66 charter seferiyle ve 6 bin 610'u tarifeli olmak üzere toplam 18 bin 256 Afganistan uyruklu yabancı ülkesine geri gönderildi. Bu yılın başından itibaren ülkesine gönderilen kaçak göçmen sayısı ise 34 bin 112'ye ulaştı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt toplayıcıların hemen hemen hepsi afgan hiç eksilme yok mahlesef
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • ısparta 3232 1 yıl önce Şikayet Et
    artık sınırdan nasıl içeri giriyorlarsa bir çözüm bulunmalı sokaklarda kimin ne olduğu belli olmayan insanlarla doldu
    Cevapla
  • Ahmet41 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye mülteci kampı oldu ki sayesinde buda akpnin kıyağı oldu sen Nevriye Afgan hepsini gönderin tc aldıklarında yolla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Birinci Dünya Savaşı'nda kaç kişi hayatını kaybetti? İşte yayınlanan rakamlar...