Başkan Erdoğan'dan Yunanca mesaj: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçının

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanca ve İngilizce açıklama yaparak, Yunanistan'ı bir kez daha uyardı.

Başkan Erdoğan'dan Yunanca mesaj: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçının
Başkan Erdoğan'dan Yunanca mesaj: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçının
GİRİŞ 09.06.2022 22:05 GÜNCELLEME 09.06.2022 22:30
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanca tweet’le Atina’ya tepki gösterdi, çok sert uyarıda bulundu.

Erdoğan, “Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Türkiye, Ege’deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

'MUHATABIMIZ YANLIŞ ANLAMIŞ'


NATO içinde her bakımdan en yüksek bedeli ödeyen müttefik olarak son iki yıldır askeri heyet toplantı davetlerimize cevap dahi vermeyen Yunanistan’ın kışkırtmalarını soğukkanlılıkla karşıladık. Ancak bu sabrımızın ve soğukkanlılığımızın muhatabımız tarafından yanlış anlaşıldığını görüyoruz.



'TEKRAR İKAZ EDİYORUZ'

Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Türkiye, Ege’deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır.

TÜRKİYE HAKKINI HUKUKUNU KİMSEYE ÇİĞNETMEZ

Türkiye kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemez ama kendi hakkını, hukukunu da kimseye çiğnetmez. Doğu Akdeniz’de ülkemiz ana karasına 2 kilometreden daha az, Yunanistan’a ise 600 kilometreden daha fazla mesafedeki Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talep etmenin anlamını uluslararası camianın takdirine bırakıyoruz.



SONU FELAKETLE BİTECEK BİR ÇABA...

Gayrı askeri statüdeki adaların çeşitli tatbikatlara dahil edilerek NATO ve üçüncü taraf ülkelerin de bu hukuksuzluğa alet edilmeye çalışılması, sonu felaketle bitecek bir çabanın ötesinde anlama sahip değildir

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 128
  • NuR76 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp devletin başında olsaydı ege sizin olsun derdi izmiride biz hediye ediyoruz derdi sufle olarak kibrisida alin derdi.!
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanın ege adalarını Yunanistan'a kendi eliyle veren o zamanki CHP nin başındaki zat İnönü'dür zaten.
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyorki bu sefer çok fena yaparız kökünüzü tarihten sileriz diyor. Türkiyedeki hırlayan yunanlılar rahat olsun korkmayın sizi kemiksiz bırakmayız
    Cevapla
  • Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Haber sitelerine yorum yazanlar ayaküstü devlete akıl veriyorlar. Dünyayı pek çok defa kurtardılar kahve içerek o yüzden
    Cevapla
  • BİROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ekonomisini güçlendirmenin diğer bir yolu Maraş gibi tüm ege adalarını,yunanistanın tümünü ve Kıbrıs'ın geri kalanını turizme kazandırmaktır.Yorgoları atlantik ötesine abd li sahiplerinin yanına postalanmalı,sahipleri onları biraz yal verip besler nasılsa.Osmanlı bakiyesi olan ve Yunanlıların ve Rumların zaptetmiş olduğu tüm toprakları almalıyız
    Cevapla
  • zafer42 1 yıl önce Şikayet Et
    Komutanim daima haziriz, Emrini Bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’