Erdoğan'dan son dakika açıklamaları: Yatırımı ülkesine yapan kazanacak!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 10.06.2022 13:08 GÜNCELLEME 10.06.2022 13:09
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü'nde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programında konuştu. 

Tüm dünyada hissedilen gıda krizine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Gıda krizinin dünyayı tehdit ettiği dönemde bu alanda çalışmaların önemi artıyor. Küresel krizlerin önümüzdeki dönemlerde ciddi yalpalamalara yol açacağı görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca "Yatırımını kendi ülkesine yapan herkes karlı çıkacaktır. Kendi ülkesini aşağılayan, kendi devletini tahkir eden tiplerin çalışması kendi komplekslerini örtme amacıdır. Bu ülkede çalışmak, üretmek, yenilik yapmak isteyen herkesin önü desteklerle, teşviklerle sonuna kadar açıktır" dedi.

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Kuluçka merkezlerine ayrılmış bu merkez bilgiyi teknolojiye dönüştürerek ülkemize güç katacak. Biyo yakıttan gıdaya pek çok alanda uygulama imkanı olan fosil yakıtlara bağımlılığı azaltacak çalışmalardır. İklim değişikliği ve sıfır atık hedefine katkı verecek çalışmalar yürütülecek. İlaç, aşı, tıbbi cihaz üretimi yapan KOBİ'lere yönelik Ar-Ge projesidir.

"KISA SÜREDE BÜYÜK ÖLÇEKLİ FİRMALARLA REKABET SEVİYESİNE ÇIKACAĞINA İNANIYORUM"

Yaşam bilimleri merkezimiz altyapı ve insan kaynağıyla ülkemizin yüzakı teknoloji markalarından olacak. Ülkemizde ve dünyada sağlık sektörünün gelişmeye devam etmesi bu tür çalışmaları önemli hale getirmektedir.

Sağlık sektörünün ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla karşılayarak cari açığı azaltmak ve ihracatı geliştirmek istiyoruz. Kısa sürede büyük ölçekli firmalarla rekabet seviyesine çıkacağına inanıyorum.

"BU TEKNOLOJİ ÜSSÜ GİBİ YATIRIMLAR BİZE DESTEK VERİYOR"

Yol haritamızda yer alan 9 stratejik hedefi titizlikle takip ediyoruz. Bu teknoloji üssü gibi yatırımlar yol haritamızın hayata geçmesinde bize destek sağlıyor.

"SAĞLIK ALTYAPISI OLMAYAN ÜLKELER ÇARESİZ KALDI"

Koronavirüs salgını ve ardından Rusya-Ukrayna savaşı insanlığa önemli mesajlar vermiştir. Güçlü sağlık altyapısı olmayan ülkeler ciddi tehditler karşısında çaresiz kalmıştır. Türkiye son 20 yıldır her alan gibi sağlık altyapısına yaptığı yatırımlarla bu büyük krizi en az kayıpla atlatmayı başarmıştır.

"ARTIK TÜM ENERJİMİZİ İKİNCİ SAFHAYA VERMEK DURUMUNDAYIZ"

Şehir hastanelerimize israf yaftasıyla yerden yere vuranların bu imkanlara şükrettiklerine inanıyorum. Bu binaları donatacak araç gereçleri kendimizin geliştirmesi gerekiyor. 1. aşamayı geride bıraktık. Artık tüm enerjimizi 2. safhaya vermek durumundayız.

"ESKİDEN BİZİM İNSANIMIZ TEDAVİ İÇİN YURTDIŞINA GİDERDİ ŞİMDİ AYNI AMAÇLA MİLYONLARCA İNSAN ÜLKEMİZE GELİYOR"

Yaşam bilimleri merkezimiz bu gayretlerin sembolüdür. Eskiden bizim vatandaşımız teşhis ve tedavi için yurtdışına giderdi. Şimdi aynı amaçla milyonlarca insan ülkemize geliyor. Önümüzdeki yıl ise 1,5 milyon yabancı hastaya hizmet vererek sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz.

"KÜRESEL KRİZLERİN ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE CİDDİ YALPAMALAMALARA YOL AÇACAĞI GÖRÜLÜYOR"

Gıda krizinin dünyayı tehdit ettiği dönemde bu alanda çalışmaların önemi artıyor. Küresel krizlerin önümüzdeki dönemlerde ciddi yalpalamalara yol açacağı görülmektedir. Türkiye her alanda geleceğin güvenli limanı ülkeleri arasında olmaya adaydır.

"YATIRIMI KENDİ ÜLKESİNE YAPAN KARLI ÇIKACAKTIR"

Yatırımını kendi ülkesine yapan herkes karlı çıkacaktır. Kendi ülkesini aşağılayan, kendi devletini tahkir eden tiplerin çalışması kendi komplekslerini örtme amacıdır. Bu ülkede çalışmak, üretmek, yenilik yapmak isteyen herkesin önü desteklerle, teşviklerle sonuna kadar açıktır.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • memur 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım lütfen 3600 Ek Gösterge konusunu tekrar değerlendirin Memura 3600 Şube Müdürüne 3000 olur mu bu bizleri gerçekten rencide ediyor
    Cevapla
  • Tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok acil tımar sistemine geçmemiz lazım, modern döneme uyarlanmış tımar sistemi
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yatırımını türkiye de yapan kaybeder. Biz yaptık ne oldu kaybettik. Arabistan fas ülkemize ambargo uyguluyor. Kapattık bulgaristanda üretimi açtık. Elhemdülilah burası daha iyi yatırım için
    Cevapla
  • Nurettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz kaybettiniz diye böyle bir genelleme yapamazsınız, buna hakkınız yok, o sizin kararınız, bu ülke hepimizin, bugün kaybeder, yarın gene kazanırız. Yeter ki kaybetmeyeceğimiz bir vatanımız hep olsun.
    Cevapla
  • ARİF K. 1 yıl önce Şikayet Et
    yatırımı ülkesine yapan diyor iyi okursan... Senin ülken Bulgaristanmış oraya yapmışsın kazanmışsın sıkıntı yok ...
    Cevapla
  • kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Cumhurbaşkanım kamunun tarım arazileri bomboş yatıyor, bu arazileri ücretsiz yatırımcılara neden vermiyorsunuz...
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    O araziler satışa çıkıyor el altından satılıyor nasilsa buğday ithal geliyor ne gerek var usretmeye
    Cevapla
  • Sakaryali 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarim arazilerini kullanan köylü hep mahkemelik deden toruna gelen kullanılan araziler devlet hep dawa aciyo sikinti koylude buyuk köylerde/ 80 tapusuz tapulama tamamlanması daha zaten üretecek halda kalmadı koylude
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    niye ücretsiz? yatırımcıda para mı yok? para yoksa ne diye yatırım yapacak? herşeyi mi devlet bedava verecek ulan? batsın öyle yatırımcı defolsun dolar kazanıp işçisine TL maaşı zor veren alçaklara haram olsun bu topraklar....
    Cevapla
  • Akyurekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarın doların kaç TL olacağını bilmenin imkansız olduğu bir ülkeye dış yatırımcı neden gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev'den Reisi açıklaması: Hazırız!
Beş siyasi parti yeni ittifak kurdu