Kilis Valisi Recep Soytürk açıkladı: Kentte ne kadar Suriyeli var?

Kilis Valisi Soytürk, kentte Suriyeli sayısının Türk nüfusunu geçtiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadını belirterek, "Kilis ilinde yaşayan Suriyeli sayısı, Kilis'te toplam kişi sayısının yüzde 38,47'sine karşılık gelmektedir" dedi.

Kilis Valisi Recep Soytürk açıkladı: Kentte ne kadar Suriyeli var?
Kilis Valisi Recep Soytürk açıkladı: Kentte ne kadar Suriyeli var?
GİRİŞ 12.06.2022 13:21 GÜNCELLEME 12.06.2022 13:21
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Vali Recep Soytürk, düzenlediği basın toplantısında belirli çevrelerce özellikle sosyal medyada Kilis'te Suriyeli sayısının Türk nüfusunu geçtiği yönündeki gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunulduğunu belirterek, "İl nüfusu 145,826 olan Kilis ilinde 109,687 geçici koruma kapsamında kayıtlı Suriyeli yabancı bulunmaktadır. Geçici korumaları 2 yıldan fazla bir süredir pasif halde bulunan 18,504 yabancının kayıtları düşüldüğünde; Kilis ilinde bulunan geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sayısı 91,183'tür. Dolayısıyla nüfusu 145,826 olan Kilis ilinde geçici koruma altındaki Suriyelilerle beraber toplam 237,009 kişi yaşamaktadır. Bu kapsamda Kilis ilinde yaşayan Suriyeli sayısı, Kilis'te yaşayan toplam kişi sayısının yüzde 38,47'sine karşılık gelmektedir" dedi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Hayrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kilis de caddede sokakta çarşıda pazarda gezenlerin yüzde sekseni.on kişiden sekizi.suriyeli...rabbim herkesin yardımcısı olsun...
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kilisi bilen var mı? Burada savaş öncesi ekonomi Suriye'den gelen ürünlerle, suriye ile ticaretten para geliyordu.ayrica sinir ili olması nedeniyle kız alıp verme akrabalık çoktur burada.savas öncesi ticaret Suriye ile oluyordu.birakin şimdilik de Suriyeliler burada kalsinda kilisliler sabretsin.1960 a kadar sınırda teller yoktu.buranin sınırını çizenler İngiltere'de chorcil.ben kiliside biliyorum Ceylanpınar ile rasulaynida biliyorum.akrabalik çok fazla...
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerdeyse yarısı. Devlet, bu yoğunlaşmaya müsaade etmemeli.
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok azlarmış Bizde bişe var sandık Açıklamaya bak sanki sadece 5 kişi der gibi Dalga geçmeyin insanlarla
    Cevapla
  • soruyorum sana 1 yıl önce Şikayet Et
    Kilins'in ülkemizin neresi olduğu hakkında fikrin varmıdır acaba?
    Cevapla
  • süwari 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuh yine fazla oy kullansalar temsilcileri değiştirebilirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'