Öğrenci affı ne zaman çıkacak? Öğrenciler hangi aftan yararlanacak?

YÖK ile TBMM ile arasındaki genel öğrenci affı çalışmaları sürüyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencileri ele alan tasarının detayları yakın zamanda belli olacak. Peki öğrenci affı ne zaman çıkacak?

Öğrenci affı ne zaman çıkacak? Öğrenciler hangi aftan yararlanacak?
Öğrenci affı ne zaman çıkacak? Öğrenciler hangi aftan yararlanacak?
GİRİŞ 15.06.2022 09:14 GÜNCELLEME 15.06.2022 09:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, öğrenci affına ilişkin, "Bu konuda bizden beklenen her türlü bilgiyi ve veriyi Meclis'imizle paylaşacağız. Genel affın Meclis'in iradesiyle yakında gündeme geleceğini sizlerle paylaşabilirim." dedi.

ÖĞRENCİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Temmuz ayında çalışmanın tamamlanacağı öngörülürken YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar; katıldığı canlı yayında öğrenci affının meclisin kararı olacağını söyledi.

Konu ile açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, öğrenci affı için çalışma başlatıldığını duyurdu. Akbaşoğlu, "Üniversitesi öğrencileri için af çalışması başlattık. Lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. Temmuz ayından önce teklife dönüşecek" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Akbaşoğlu, AK Parti'nin 'Öğrenci Affı' ile ilgili bir yasal düzenleme üzerinde çalıştığını belirterek, "Üniversite öğrencilerimiz ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yüksek öğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen üniversite öğrencilerimize, Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerimize, öğrenci affıyla eğitim öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanı getiren çalışmayı başlattık. Bunun detaylarını daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerimize lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olabilme imkanı tekrar kazandırmak süratiyle bu haklarını kullanabilme imkanını düzenleyen bir yasal düzenlemeyi inşallah temmuz ayından önce teklife dönüştürerek yasalaştırmayı arzu ettiğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu.

ÖĞRENCİ AFFI NEDİR?

Yüksek lisans, doktora ve lisans öğrencilerini kapsayacağı belirtilen 2022 Öğrenci affı şartları henüz belli olmasa da 2018 yılında çıkarılan afta;

"7143 sayılı kanunla kabul edilen Öğrenci Affı; terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini" kapsadığı açıklaması ile duyurulmuştu.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Önlisans 2 1 yıl önce Şikayet Et
    2005 te ikinci sınıfa geçtim ama bazı sorunlar yüzünden bitiremeden ayrılmak zorunda kaldım lütfen kaldığımız yerden devam edebilme şansını tanıyın bize .ara verme süre sınırlaması olmasın
    Cevapla
  • ön lisans 1 yıl önce Şikayet Et
    Ön lisans olanlarada bu hakkı tanıyın. Ben 1993 yılında kayıt oldum ama ders lamadan bırakmak zorunda kaldım.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    terør ile bagi olan okullar olay cikaran hainlik yapanlar ise bunlara af olmaz asla
    Cevapla
  • adali5454 1 yıl önce Şikayet Et
    haberi okuyup yorum yazsaydınız keşke
    Cevapla
  • seko 1 yıl önce Şikayet Et
    onlarda öyle diyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi