Konya’da izinsiz gösteri yapan Kuytulcular tutuklandı

Adana’da iş adamının kaçırılması olayına karıştığı öne sürülerek tutuklanan Alparslan Kuytul’un serbest kalması için Konya’da izinsiz gösteri yapan ve polise mukavemet gösteren 7 kişi tutuklandı.

GİRİŞ 14.06.2022 10:49 GÜNCELLEME 14.06.2022 11:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Konya’da 12 Haziran Pazar günü Kuytulcular olarak bilinen grup, Alparslan Kuytul’un tutuklamasını protesto etmek için boyunlarında Alparslan Kuytul atkılarıyla sloganlar atarak Selçuklu ilçesi Nalçacı Caddesi üzerinde gösteri ve yürüyüş yapmak istedi.

Yapılan yürüyüşün izinsiz, yasadışı olduğunu ve yürüyüşü sonlandırmaları gerektiğini söyleyen polislere karşı gelen göstericiler, sloganlar atarak polis ekiplerine direndi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Polislere hakaret ederek karşı gelen ve yasadışı eylemlerini sonlandırmayan gruba polis ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı yasadışı gösteride eyleme devam etmek isteyen ve polise mukavemet gösteren 10 kadın, 12 erkek olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü ve yetkilileri hakkında sosyal medya üzerinden iftira niteliğinde paylaşımlar yapılırken, Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de, yalan paylaşımları yapan hesaplarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Alparslan Kuytul'a 9 yıl hapis istemiyle yeni davaAlparslan Kuytul'a 9 yıl hapis istemiyle yeni dava

Alpaslan Kuytul, Ağrı’daki cezaevine gönderildiAlpaslan Kuytul, Ağrı’daki cezaevine gönderildi

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • 123456 adana 1 yıl önce Şikayet Et
    Beslenme çantaları içeri tıkılınca kuytulcular işsiz ve parasız kaldılar; sıkıntılarından eyleme başvuruyorlar !!
    Cevapla
  • Ayhan Birol 1 yıl önce Şikayet Et
    Önüne gelen dernek, vakıf, parti kuruyor. Ben bu tiplerin peşine takılanlara hayret ediyorum. Diğer dini vakıflarda eksik olan nedir? Sizleri yeni vakıflar kurmaya nasıl yönlendiriyorlar. Dini yaşayamadınız mı müslüman bir ülkede? Ne amaçlıyorsunuz? Adana'da vakfınız kurulduğunda Kur'an kursu olarak biliniyordunuz. Hangi ara politikaya bulaştınız sebep ne? Şeyh uçmuyor ama müridler uçuruyor resmen.
    Cevapla
  • Özel biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlara terörden yargıların bu ülkenin kirli yüzlü insanlarını barındırmayin milletin birbirine düşmesine neden olucak bir kitle.
    Cevapla
  • virgül 1 yıl önce Şikayet Et
    Din adına slogan ve polise mukavemet olmaz. Yanlış yoldasınız beyler.
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    adalet bir gün herkese lazım olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması