Lavrion Kampı nerededir? Bakan Hulusi Akar'ın bahsettiği Lavrion hangi ülkede? PKK'nın Avrupa'daki...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gün içerisinde "Lavrion Kampı'ndaki" terör örgünü PKK'nın yapılanmasından bahsetmesiyle beraber gündem Lavrion Kampı'nın konumuna, yerine ve bölgesine çevrildi. Tarihte ilk kez Sovyetler Birliği'nden kaçan mültecilerin kullandığı bir kamp olarak bilinen Lavrion, günümüzde "Politik Kürt" parolası ile Türkiye'den ve civar ülkelerden kaçan teröristlerin yuvası konumunda. Peki, Lavrion Kampı nerededir?

Lavrion Kampı nerededir? Bakan Hulusi Akar'ın bahsettiği Lavrion hangi ülkede? PKK'nın Avrupa'daki...
Lavrion Kampı nerededir? Bakan Hulusi Akar'ın bahsettiği Lavrion hangi ülkede? PKK'nın Avrupa'daki...
GİRİŞ 14.06.2022 16:23 GÜNCELLEME 14.06.2022 16:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Parlamenter Asamblesi'nde (NATO PA) Yunanistan'ın tutumuna, terör örgütlerine ev sahipliği yapmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. "Lavrion Kampını bilmeyen yok" diyen Bakan Akar, Teröristlere bu kadar fırsat verilirse bizim de bu insanlarla beraber olmayı istemememiz gayet normal" diye konuştu. Peki, Lavrion Kampı nerededir?

Boraltan Köprüsü olayı nedir? Boraltan Köprüsü nerede? Boraltan Köprüsü olayı nedir? Boraltan Köprüsü nerede?

LAVRİON KAMPININ KONUMU

Lavrion Kampı, komşu Yunanistan'a bağlı bir köydür. Bu yerleşke, başkent Atina'nın güneydoğusunda yer alır. Doğu Attika bölgesine bağlıdır. 2011'deki sayımda 7 bin 11 nüfuslu olduğu saptanan köyün idare birimi Lavreotiki Belediyesi'dir. Kardeş şehirleri Sırbistan'dan Aleksinaç ile Romanya'dan Magnalla'dır.

Lavrion Kampı, Doğu Attika; Yunanistan

LAVRİON'A NEDEN KAMP DENİLİYOR?

Lavrion'a kamp adının verilmesi İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki Sovyetler Birliği baskısına kadar uzanıyor. Sovyetler Birliği'nin baskıcı rejiminden kaçan mülteciler, Yunanistan'a sığınmış, Yunanistan'da 1949'da Lavrion Kampı'nı kurmuştu. Günümüzde ise bu yerleşkede terör örgütleri barınıyor.

YUNANİSTAN'IN AVRUPA'DAKİ SÖZDE "HÜMANİST" YÜZÜ, ÖZÜNDE TERÖR YUVASI

Yunanistan, 1949 yılından bu yana Lavrion Kampı'nda mültecilerin barınmasının yolunu açıyor. Fakat bu mülteciler bazen devletler aleyhinde çalışan isimler olabiliyor. 

Yunan tarafı, Lavrion'u Avrupa Parlamentosu'nda "insani yardım" olarak gösterip marka değerini artırmaya çalışırken, işin içyüzünde terör faaliyetlerinin yer aldığı bir kamp beliriyor. Sadece kamuoyuna yansıdığı kadarıyla PKK; TKP-ML, DHKPC, MKP, MLKP ve FETÖ gibi örgütlerin üyelerinin Lavrion'da yaşadığı tespit edildi.

KENDİLERİYLE ÇELİŞTİLER!

Yunan Meclisi'nde ve Avrupa Parlamentosu'nda Lavrion Kampının terör yuvası olmasına dair gelen iddiaların önemli bir bölümü yalanlanıyor. Fakat Yunan basınından StarNEWS'in bölgede yaptığı bir haberde, PKK/KCK'nin yapılanması YDG-H'den terörist Hacer Karakuş Şahin de vardı. 

Kocasıyla beraber Türkiye'de terör örgütü propagandası yapması sebebiyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Hacer Karakuş, Ocak 2022'de yasadışı yollarla Meriç Nehri'nden Yunan tarafına kaçmıştı. 

Yine bu kampta eğitilip Türkiye'ye bombalı eylem gerçekleştirmek üzere gelen M.Y. isimli bir terörist, yakalandıktan sonra Lavrion'a nasıl gittiğini anlattı. "Politik Kürt" diyerek Lavrion Kampı'na katıldığını itiraf eden terörist, 15 Eylül 2021'de Diyarbakır'da yakalanmıştı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanıda kampınıda vuralım hatta son yunan tükenene kadar vuralım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı