Almanya'da 5'li zirve! Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'yla ilgili net mesaj!

Türkiye, Almanya, İngiltere, ABD ve Fransa yetkilileri Berlin'de zirve gerçekleştirdi. Kritk görüşmeye ilişkin bakanlıktan açıklama geldi.

Almanya'da 5'li zirve! Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'yla ilgili net mesaj!
Almanya'da 5'li zirve! Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'yla ilgili net mesaj!
GİRİŞ 14.06.2022 21:11 GÜNCELLEME 14.06.2022 21:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Berlin'de Türkiye, Almanya, ABD, İngiltere ve Fransa temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda NATO zirvesi, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu, gıda sevkiyatı ve Ege konuları ele alındı.

TÜRKİYE'DEN TAVİZ YOK! ŞARTLARINI SIRALADI!

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada," İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvuruları bağlamında terör örgütleri konusunda somut adımlar atılmadan ilerleme kaydedilmeyeceği belirtildi. Ege ve Akdeniz konularında Türkiye'nin meşru haklarında taviz vermeyeceğinin altı çizildi. Dünya gıda güvenliği açısından Karadeniz tahıl sürecinin önemine dikkat çekildi." denildi.

Berlin’de gerçekleşen beşli görüşmeye Cumhurbaşlanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Almanya Federal Şansölyelik Dış ve Güvenlik Politikası Danışmanı Jens Plötner, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Lovegrove ve Fransa Dışişleri Bakanlığı Politika ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü Philippe Errera katıldı.

Toplantıda 29-30 Haziran'da Madrid'de gerçekleşecek NATO Zirvesi ve stratejik konsepti, İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvuru süreçleri, Ukrayna savaşındaki gelişmeler ve Karadeniz tahıl sevkiyatı süreci, Ege ve Akdeniz meselelerinin yanısıra Suriye, Afganistan ve İran gibi bölgesel konular değerlendirildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    burada sinan çetinin oğlu 2 polisi içkili araba ile öldürüyor. 6 ay hapis yatıyor. iyi ölen polislerin ailesine ceza kesilmemiş.
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da bir polis memuruna vurursanız ne alırsınız? Üç yıla kadar hapis cezası veya para cezasının çeşitli olması nedeniyle, Ceza Kanununun 113. Maddesi, Ceza Kanununun 12(2) Bölümüne göre bir kabahattir. Özellikle ciddi durumlarda, kolluk kuvvetlerine direnmek veya fiziksel olarak saldırmak, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Taviz Maviz YOOOKK.
    Cevapla
  • Birisii 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın İbrahim kalın beyefendiye güvenim tamdır. Vatansever bir devlet adamı. Allah razı olsun.
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    her insanın bir pisliği vardır. dileriz ki milletin rızkında gözü yoktur.
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Emin im
    Cevapla
  • Savaş Tuna 1 yıl önce Şikayet Et
    Emin misin?
    Cevapla
  • istanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin AB alinmasi kibrisin taninmasi adalar konusu acikliga kavuşturulmadan okey yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı