3 ülkeden ortak toplantı! Bakan Çavuşoğlu: Top şuan onların elinde

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Coveney ve Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt ile ortak basın toplantısı düzenli. Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda açıklamada bulundu.

3 ülkeden ortak toplantı! Bakan Çavuşoğlu: Top şuan onların elinde
3 ülkeden ortak toplantı! Bakan Çavuşoğlu: Top şuan onların elinde
GİRİŞ 15.06.2022 19:46 GÜNCELLEME 15.06.2022 19:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin sürecin nasıl işleyeceğine dair soruya "Top şuan onların ellerinde. İki ülkenin nasıl bir tavır sergileyeceğine bakacağız" cevabını verdi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'DAN GELEN BELGELER

Bize gönderilen belgelerin beklentilerimizi karşılamaktan uzak olduğunu söyledik. Bir müzakere zemini olacaksa bizim gönderdiğimiz belge üzerinden olması gerekiyor.

ABD VE RUSYA SÖZLERİNİ YERİNE GETİREMEDİ

İdlib'de 100 bin tane daha briket ev yapıyoruz. Bunları yaparken yalnız kalıyoruz. Ayrıca terör örgütleri, insanlara askerlerimize saldırıyor. ABD ve Rusya bu bölgeden teröristleri temizleyeceklerini söylediler ama sözlerini yerine getiremediler. Her türlü terör tehdidine karşı tedbirlerimizi almamız lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Stoltenberg'e İsveç ve Finlandiya şartıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Stoltenberg'e İsveç ve Finlandiya şartı

RUSYA VE UKRAYNA SAVAŞI

Bir BM planı var. Haritayı göstererek arkadaşlara da gösterdim, biz bu planı uygulamak istiyoruz. Bunu BM çatısı altında yapmamızda fayda var. Lavrov'a da bunu söyledim.Mevlüt Çavuşoğlu

Rusya'dan da cevap bekliyoruz, askeri alanda teknik çalışmalar devam ediyor. İşleyiş ve denetim de dahil tüm konular ele alınacak. BM ve Türkiye'nin yanı sıra Rusya ve Ukrayna da olacak. Herkesin endişesinin giderilmesi lazım.

Rusya diyor ki Ukrayna'ya gidecek gemiler silah taşımasın, Ukrayna'da Rusya limanlarımıza saldırmasın diyor. Bunların giderilmesi lazım. Mayınlardan temizlemek yerine güvenli hatlar ve güvenli bölgelerde denetimler yapılacak. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem Amerika Rusya sözünde durmadı, o zaman atış serbest, hiç kimse gıkını çıkaramaz. O toprakları haşerelerden temizleyelim. Fırsat bu fırsat.
    Cevapla
  • Boşnak 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük düşman amerika,at hırsızı amerikalilar birbirlerini bile dürtüyorlar ki bize ne yapmasınlar kahrolsun kâfir amerika
    Cevapla
  • Aspirin 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato üyesi ülkelerle teröre yataklık eden ülkelere şavaş anında destek verilmeyeceğini şartı konulmuş olsa teröristleri desdekleyecegini sanmıyorum ab ile böyle anlaşma yapılmalıdır
    Cevapla
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen sn. bakan. bir müzakere zemini olacaksa ülkemizin sıkıntıları üzerinden olması gerekir.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Katiller bunlar bunlara hiç güvenilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu